BEVERWIJK - SV Beverwijk heeft in Ferenc van den Broek een opvolger gevonden van Rick Kitzen die eerder aangaf de club na één seizoen te willen verlaten. De ervaren Van den Broek heeft afgelopen dinsdag bij de derdeklasser een contract voor een jaar getekend met een optie tot een langer verblijf.


Met Ferenc van den Broek haalt de zaterdagclub in ieder geval een ervaren trainer in huis. De uit Schermerhorn afkomstige oefenmeester werkte vele jaren in zijn eigen regio bij Sporting S en SSV. Daarnaast vervulde hij functies als trainer bij o.a. Zaanlandia, HSV en de afgelopen twee seizoenen bij Alkmaarsche Boys.

'Eigenlijk had ik helemaal niet de intentie om bewust op zoek te gaan naar een club. Toen Marco van Petersen, die ik al jaren ken, mij echter benaderde voor SV Beverwijk raakte ik wel enthousiast. Ik heb ze afgelopen seizoen een keer zien spelen en toen kreeg ik wel een goed inzicht in de kwaliteit van de selectie. De ploeg heeft het afgelopen seizoen na de promotie moeilijk gehad in de derde klasse, wat ook logisch is. Ik denk echter dat het mogelijk is om van SV Beverwijk allereerst een stabiele derdeklasser te maken en dan te streven naar uitschieters naar boven', aldus Van den Broek.

'SV Beverwijk is een gezellige club, maar men wil ook presteren. Daarom lijkt het mij een vereniging die goed bij mij past. Het is een kwestie van goed met elkaar samenwerken en dan is er hier heel veel mogelijk'. Van den Broek geeft aan het ook wel aangenaam te vinden om eens in het zaterdagvoetbal uit te komen. 'Ik ben tientallen jaren niet op zondag thuis geweest dus dat is wel eens lekker. Verder zie je een duidelijke verschuiving van de zondag naar de zaterdag wat de kwaliteit in het zaterdagvoetbal de komende jaren zeker ten goede komt.'

Ook Marco van Petersen, de voormalige trainer van de club en tegenwoordig verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken, is enthousiast over de komst van Van den Broek. 'Ferenc is een teambuilder, en daar waren we bij Beverwijk naar op zoek. De selectie voor komend seizoen blijft vrijwel compleet en wij zijn ervan overtuigd dat er met deze trainer mooie dingen mogelijk zijn. Gezelligheid is hier belangrijk, maar we willen wel degelijk presteren en laten zien waar we voor staan.'