VELSEN-ZUID - De Noord-Hollandse derby in de Keuken Kampioen Divisie tussen Telstar en FC Volendam is gewonnen door de gasten. De ploeg van trainer/coach Wim Jonk zegevierde vrijdagavond met 1-2 in de vissersderby.

Al in de eerste twintig minuten krijgen beide ploegen mogelijkheden. Telstar van trainer Andries Jonker is tweemaal gevaarlijk via Elayis Tavsan, die echter beide keren keeper Nordin Bakker ziet redden. Tussendoor schiet Nick Doodeman aan de andere kant maar net voorlangs. Vlak voor rust scoort Telstar wel via een van richting veranderde vrije trap van Berenstein, maar deze wordt afgekeurd op advies van de grensrechter. Aangezien Antonucci namens de Volendammers daarna net naast het doel mikt gaat men met 0-0 rusten.

Dezelfde Antonucci springt kort na rust veel beter met een kans om als hij in stelling wordt gebracht door Visser en brengt de gasten op voorsprong. Keeper Bakker houdt Volendam vervolgens op de been door te redden op een kopbal van Benamar. Terwijl Telstar aanvalt slaan de gasten in de slotfase toe via invaller Jelle Duin die de stand op 0-2 brengt. In blessuretijd weet Telstar alsnog het net te vinden via invaller Fernandes, maar is voor de thuisploeg slechts een doekje voor het bloeden.

Telstar - FC Volendam 1-2 (0-0)
51. Antonucci 0-1