UITGEEST - Op sportpark De Koog in Uitgeest start vandaag het ICGT toernooi 2018. Gastheer FC Uitgeest neemt het dan in de 33e editie op tegen de talenten van onder meer Manchester United, Real Madrid en ook AZ.

Voor toernooidirecteur Mats Idema zijn het spannende dagen geweest, waarbij hij zijn telefoon voortdurend tegen zijn oor moest houden. "Dit is wel even hectisch, ja", vertelt hij enthousiast. "Het rommelde de laatste twee weken flink met veel regelwerk, maar gisteren had ik voor het eerst iets van oké: we zijn er nu wel echt klaar voor. En we zijn ontzettend trots met clubs van wereldniveau natuurlijk", aldus Idema.

Droom
Voor veel voetballers uit het dorp is het een droom om te spelen tegen toptalenten van Europese grootmachten. "Natuurlijk is dit wel een jongensdroom", zegt Sven Koning, de sluitpost van Uitgeest. "Deze datum staat al een jaar met een cirkeltje in mijn agenda, met dit jaar de pot tegen Manchester als openingswedstrijd. Prachtig toch?"

Volksfeest
Natuurlijk draait het tijdens ICGT om meer dan de sport. "Het is zeker een volksfeestje", lacht Idema. "Dat is misschien nog wel het belangrijkste. En niet alleen voor mensen uit het dorp hoor, ook voor veel mensen uit de omgeving die hier op vrijdag, zaterdag en zondag een biertje komen drinken in de feesttent", aldus de Uitgeester.

Vandaag om 11.00 uur trapt Uitgeest het toernooi af tegen Manchester United. Het toernooi duurt nog tot en met Tweede Pinksterdag.

Zie ook NH Nieuws.