ROTTERDAM - Excelsior en Telstar hebben vrijdagavond voor spektakel gezorgd in Kralingen. In een doelpuntrijk duel speelde men met 3-3 gelijk.

In de eerste helft kreeg Excelsior de beste kansen, onder andere via Kyle Ebecilio en Thomas Verhaar. Toch scoorde Telstar via een weergaloze goal van Shayne Pattynama. Kort na rust gebeurde er vervolgens veel. Elías Már Ómarsson mikte raak vanaf de rand van het strafschopgebied raak en bracht Excelsior daarmee op 1-1. De IJslander was daar nog niet tevreden mee, want hij maakte een krappe tien minuten later nóg een goal na een prima combinatie.

Het bleek de inleiding voor een spektakel van beide kanten. Was Kharchouch eerder in de wedstrijd nog slordig, daar maakte hij in de 65e minuut de gelijkmaker na een counter. Telstar ging daarna op zoek naar meer, maar aanvoerder Frank Korpershoek maakte een goal in het verkeerde doel, tot vreugde van de Rotterdammers. De ingevallen Glynor Plet maakte het weer goed door de zesde treffer van de avond hard in te schieten na een corner: 3-3.