BEVERWIJK – Jan Kloes is eerste geworden in de onderlinge competitie en is dus de nieuwe Clubkampioen van de Beverwijkse Damclub (BDC). Jan van Aarle is winnaar geworden van het Wim van der Sluis – bekertoernooi. In het Rapid-toernooi (sneldammen) was Aad Diemeer de sterkste en mag zich nu Rapid-kampioen noemen van de BDC.

Helaas moesten dit seizoen de twee senior-leden, Jos Bierman en Ab Roemeling, vroegtijdig afhaken wegens persoonlijke omstandigheden. Maar de BDC kon dit seizoen ook een nieuw lid verwelkomen, Joyce Schouten een enthousiaste jonge dame uit Beverwijk. Naarmate het damseizoen vorderde bleek Joyce in damkracht te groeien en kon ze tegen het einde van het seizoen enkele mooie overwinningen op haar conto schrijven.

Inmiddels bestaat de BDC alweer 91 jaar. “Het aantal leden nadert nu wel de ondergrens van het ledenaantal en zijn nieuwe leden broodnodig en uiteraard van harte welkom.” vertelt Jan Kloes namens de damvereniging. Het nieuwe Damseizoen start weer in oktober en het onderkomen is in het prachtige Wijkcentrum “De Prinsenhof” aan de Beatrixlaan 2 te Beverwijk. De speeldagen zijn op de donderdagavonden.

Foto (van links naar rechts): Aad Diemeer, Jan Kloes en Jan van Aarle