BEVERWIJK - De eerste stap werd afgelopen zondag gezet tegen Juliana’31 uit het mooie Malden. Op een bloedheet sportpark in Malden wisten de DEM spelers en uiteraard ook de technische staf niet precies wat ze konden verwachten. DEM trainer Arvid Smit was vorige week gaan kijken bij de laatste competitie wedstrijd en kwam tot de conclusie dat het een geroutineerd Juliana’31 zou treffen. Met een eenvoudige spel opvatting. De lange bal op een grote en sterke spits en dan de 2e bal pakken. De eerste 15 minuten moest DEM een beetje terug maar daarna was het ook wel over met de ploeg uit Malden. DEM nam het over en speelde tegen de Hoofdklasser een sterke wedstrijd.

Het lijkt toch altijd makkelijker om voor promotie te spelen dan tegen degradatie. De overwinning van DEM tegen Fortuna Wormerveer had het toch al goede gevoel bij de spelers alleen maar groter gemaakt. Rust 0-0, en het was bijna zeker dat diegene die het 1e scoorde de wedstrijd zou gaan winnen. Rik Stals was weer het goudhaantje die de 0-1 op het scorebord zette. Dezelfde Stals had ook in de 1e helft al gescoord maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Verder had Stals, na goed doorzetten van Roel Pitstra, de pech dat de bal op de lat viel.

Strafschop: Danny Adrichem.
Een ongelukkige overtreding na de 0-1 resulteerde in een strafschop voor Juliana’31. Zou dit dan het moment worden waarin DEM het weer moeilijk zou krijgen? Voor de Wijkers onderscheidde keeper Danny Adrichem zich echter door de strafschop te stoppen. Adrichem koos de goeie hoek en had de bal klem. Bij de ploeg uit Malden zakte de moed in de schoenen en DEM kon sterk gaan bouwen aan een hogere voorsprong. Nadat de keeper van Juliana nog 2x goed redde was het uiteindelijk invaller Timo Wolters die de zo gewenste 0-2 kon laten aantekenen. Een uitbarsting van geluk was het uiteindelijk resultaat nadat de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer floot. De spelers van Juliana zakten gedesillusioneerd op het warme kunstgras. De spelers van DEM stonden op maar enkele meters verder, hossend de overwinning te vieren. Een volkomen terechte overwinning voor de hardwerkende ploeg van Arvid Smit.

En nu verder:
Komende zondag komt het Rotterdamse VOC naar Beverwijk. De Rotterdammers wonnen afgelopen zondag met 4-3 van BVC. Ook BVC komt uit dezelfde Hoofdklasse als Juliana’31.
De Rotterdammers bogen op eigen terrein een 0-2 achterstand om tot een 4-3 overwinning. Om zo terug te komen getuigd van een grote veerkracht, en daar zal DEM terdege rekening mee moeten houden. Komende zondag heeft DEM gelukkig een thuiswedstrijd tegen VOC en met de steun van een ongetwijfeld groot aantal DEM supporters moet het mogelijk zijn om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Maar makkelijk wordt dat uiteraard niet.