Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerst 15 minuten heerste DEM volledig in Purmerend. Purmersteijn had zich duidelijk voorgenomen om de ruimtes klein te houden voor de voorhoede van DEM. Daarna nam Purmersteijn het heft in handen. Maar dat de 1-0 na ruim 30 minuten op het scorebord kwam na een vrije trap, die niet gegeven had mogen worden, was voor DEM erg teleurstellend. Een kopduel, die perfect werd uitgevoerd door Roel de Goede (foto), werd door scheidsrechter Wiedijk uitgelegd als een overtreding. Onterecht dus, maar daar heb je wel mee te maken. Dat de vrije trap zeer fraai werd binnengeschoten was een dubbele tegenslag. Daarna liep DEM de rest van de 1e helft achter Purmersteijn aan. Vooral de rechterspits van Purmersteijn was goed op dreef. Rust 1-0.

De 2e helft was precies contra de 1e helft. De eerste15 minuten waren volledig voor Purmersteijn, en dat de 2-0 na ruim 20 minuten op het scorebord kwam was gezien het veldoverwicht verdiend. Hoe raar kan het spel dan verlopen. DEM herpakte zich en nam het initiatief volledig over. De creatieve Van Dongen en Cijntje lieten vanaf dat moment zien dat zij extra kwaliteiten hebben. Als zij dat de hele wedstrijd brengen zal het DEM nog makkelijker afgaan. Een diepe bal vanuit de verdediging van DEM leek makkelijk opgeruimd te kunnen worden door een verdediger van Purmersteijn. Maar toen keeper De Groot ook uitkwam ontstond er enige verwarring. Hier profiteerde Anthony van Dongen perfect van. Met zijn linker been draaide hij de bal knap in het doel. De 2-1, na 67 minuten, gaf DEM weer vleugels en Purmersteijn was het volledig kwijt.

Dat daarna Cerilio Cijntje, in de 80e minuut, de prachtige gelijkmaker op het bord kon zetten was dan ook niet verrassend. De volley van Cijntje was heel mooi. Dan zie je ook dat het hele team van DEM er als team staat. Zoals ze tegen AWC na een 1-3 terug kwamen tot 3-3 gebeurde dat nu ook weer. Hulde voor het karakter wat het team van trainer Arvid Smit op de mat legde. Het wachten was op de winnende treffer van DEM. Maar de 2-3 kwam er uiteindelijk niet. De laatste minuten stonden bol van de opwinding. Purmersteijn claimde nog een strafschop, die niet werd gegeven. Maar scheidsrechter Wiedijk gaf daarna wel een rode kaart aan Cerilio Cijntje. Deze kaart was op zijn zachtst gezegd discutabel. Het was misschien een overtreding maar absoluut geen rode kaart waard. Zo drukte scheidsrechter Wiedijk toch wel zijn stempel op het gebeuren. Na de vrije trap, waar de 1-0 uitkwam, als ook deze rode kaart waren ongelukkig te noemen. Je mag wel wat meer door laten spelen in een mannelijke wedstrijd.

Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Alcides uit Meppel op het programma. Een wedstrijd die voor de spelers en supporters van DEM wel enige herinneringen naar boven zal halen. De finale van vorig seizoen in de nacompetitie zal velen nog duidelijk in het geheugen gegrift staan.