HOORN – Op bezoek bij het Hoornse Hollandia speelde DEM gelijk. De ploeg van trainer/coach Arvid Smit toonde na rust veerkracht door terug te komen van een achterstand, 2-2.

DEM kan terugkijken op een sterke start van het seizoen. In de eerste zes duels verloor de ploeg alleen van Hoogeveen en won het drie keer. Afgelopen zondagmiddag voegde de Beverwijkers een punt toe aan het totaal.

Weinig kansen
Het duel in Hoorn stond niet bepaald bol van de kansen. Waar Hollandia via Mark Zwagerman dichtbij was, moest doelman Nick van Santen enkele keren redding brengen op schoten van Richie Owusu-ansah. Zeven minuten voor rust werd de sluitpost toch geklopt. Spits Timo Wolters ontving de bal en wist vanaf rechts doeltreffend uit te halen. Hierna leek DEM door te drukken, maar op slag van rust viel de gelijkmaker. Tot drie keer toe schoot de gastheer op doel waarna er gefloten werd door scheidsrechter Aafouallah die aan gaf dat de pal over de doellijn was geweest. Het was voor velen een twijfelachtig moment, maar het zorgde er wel voor dat de mannen van Arvid Smit met een minder gevoel de kleedkamer opzochten.

Compact
De eerste kans die Hollandia na rust creëerde leverde ook direct een doelpunt op. De inzet van Bartele kon nog worden gekeerd door doelman Danny Adrichem, maar in de rebound wist Sven Deen de 2-1 binnen te schieten. Toen er twintig minuten voor tijd een penalty aan DEM werd gegeven leek de stand gelijk te worden getrokken. Twan Verswijveren schoot echter huizenhoog over. Tien minuten later was het alsnog raak voor de gasten. Roel de Goede kopte raak.

In de slotfase drong DEM aan en kreeg het via Anthony Van Dongen een grote kans, maar Van Santen wist de inzet te keren. Het betekende een puntendeling. ‘Het gevoel dat we twee punten hebben verloren overheerst. Voor rust gaven we helemaal niets weg en toen viel de 1-1’, zei Arvid Smit na afloop. ‘Na rust maakten we een blunder en viel de 2-1.’

Na de 2-1 achterstand vocht DEM zich dus met succes terug. ‘Ik ben trots op mijn ploeg, we hebben veerkracht getoond’, vervolgde de coach die duidelijk is over het doel voor dit seizoen. ‘Ik praat altijd over een prijs. We gaan voor een periodetitel en als het uiteindelijk meer is dan heeft alles meegezeten.’

Hollandia – DEM 2-2 (1-1)
38. 0-1 Timo Wolters
44. 1-1 Boyd Bartele
56. 2-1 Sven Deen
82. 2-2 Roel de Goede

Bijzonderheden: 71. Twan Verswijveren (DEM) mist penalty.

Hollandia: Van Santen. De Jong (Soepboer/88), Buurman, De Wit, Kuin. Mulder, Deen, Groot (Muller van Moppes/74). Zwagerman, Bartele, Ali Hassan (Simons/78).

DEM: Adrichem. Uit den Bogaard, Verswijveren, Van Amersfoort, De Goede. Man (Obioha/80), Gencer, Kuijs (Herraez Gallego/68). Owusu-ansah (Zejli/68), Wolters, Van Dongen.