BEVERWIJK - Vooraf werd er nogal opgekeken tegen de uitwedstrijd van DEM tegen Fortuna Wormerveer. Een tegenstander die het DEM de laatste jaren nogal eens moeilijk maakte. De laatste jaren streden beide ploegen in de 1e Klasse nog tegen elkaar en dat waren altijd moeilijke wedstrijden. Dat Fortuna vorig jaar kampioen werd en DEM, via een lange nacompetitie, alsnog naar de Hoofdklasse promoveerde was het resultaat van een sterk seizoen van beide teams.

In het huidige seizoen pakte DEM sterk door, enkele nieuwe spelers versterkte de Beverwijkse gelederen, en dat pakt tot nu toe goed uit. Daar waar in Wormerveer de selectie van vorig seizoen intact bleef en er geen nieuwe spelers bijkwamen. Het blijkt dat er in de Hoofdklasse toch meer gevraagd wordt en dat er door geselecteerd moet worden.

De wedstrijd van afgelopen zondag gaf een goed beeld van de verschillen tussen beide ploegen. In de 1e helft domineerde DEM volledig, iets wat vorig seizoen in Wormerveer absoluut niet het geval was. Dat de ruststand slechts 0-1 was kon volledig op het conto van keeper Maarten List worden geschreven. Hij redde 2x sterk bij aanvallen van DEM waarbij o.a. Timo Wolters weer betrokken was. Het doelpunt wat DEM maakte kwam uit weer een goeie corner van Wolters.Net als vorige week en de week daarvoor. Brian Herraez schoot de 0-1 goed binnen. Een verdiende voorsprong want DEM domineerde volledig. Fortuna liet zich in de 1e helft volledig inzakken en liet het initiatief aan de Wijkers. Je kunt DEM alleen verwijten dat ze de tegenstanders te lang laten geloven dat er een resultaat te halen valt. Wat ook al gebeurde tegen Hollandia.Na rust kwam Fortuna wat meer aan voetballen toe en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Tot minuut 60 toen Cerilio Cijntje (foto) werd gestopt via een overtreding. Cijntje nam de vrije trap zelf en schoot de bal perfect in de kruising. De 0-2 leek de wedstrijd te beslissen.

Trainer Martin de Groot wisselde daarna in 1 keer 3 spelers. Iets wat ik nog nooit had meegemaakt. Maar Fortuna gooide ook gelijk meer strijd in de wedstrijd en maakte het boeiend om naar te kijken.Vooral toen in minuut 68 Twan Verswijveren hands maakte in het strafschop gebied. De terecht toekende penalty werd feilloos binnengeschoten. Daarna werden het nog een spannende laatste 20 minuten met kansen over en weer. Dat DEM na 90 minuten toch de 3 punten kon meenemen naar Beverwijk was over de hele wedstrijd bezien volkomen terecht. Een fraaie 2e plaats op de ranglijst als gevolg.

De volgende wedstrijd wordt niet aankomende zondag gespeeld maar op zaterdagmiddag 17.00 uur. Tegen AWC uit Wijchen. Dit alles past in het beeld van het fenomeen “Waar schijt de koe”. De zaterdag en zondag selectie van de Beverwijkse club hebben een prachtig programma neergezet. Na afloop van de wedstrijden begint het spektakel met DE KOE en er is de hele avond live muziek met 3 verschillende zangers. Een reden om gezellig en sportief naar “Het Landgoed Adrichem” te komen.