ALKMAAR/BEVERWIJK - JCI de Waag en JCI IJmond bundelen hun krachten en organiseren in 2019: De Ronde van JCI! Dé dag voor recreatieve fietsers en wielrenfanaten.

Op zondag 26 mei 2019 bieden JCI de Waag en JCI IJmond de mogelijkheid om, net als bij de Alpe d’Huzes die een week later plaatsvindt, te fietsen voor het goede doel. Bijzonder dit jaar, is de keuze uit 2 opstartpunten. Namelijk de Vuurlinie in Beverwijk en de Golfbaan Sluispolder in Alkmaar. Een mooie manier om voor alle fietsers in Noord Holland deelname mogelijk te maken.

Deelnemers hebben de keuze uit een route van 40, 80 of 120 kilometer uitgestippeld over verharde fietspaden door het prachtige Noord Hollandse landschap. Zo doet u onder andere Heemskerk, Beverwijk, Limmen, Heiloo en Alkmaar aan. Starten kan rond 08:30 voor de 120 km, rond 09:30 uur voor de 80 en 10:30 uur voor de 40 kilometer.

De route bevat een aantal leuke pauzelocaties, waar u zo nodig even kunt rusten en een maaltijd kunt nuttigen. Alle veiligheidsmaatregelen zijn voorzien en de route is helder en duidelijk bewegwijzerd waardoor u gegarandeerd een mooie dag tegemoet zult gaan.

Op de opstartlocaties treft u in Beverwijk een heuse bike fitter, kunt u kennis maken met fietswinkel Toon Beetjes en is een fysiotherapeut en masseur aanwezig. Middels een opzwepende warming up wordt u voor de 120 en 80 km klaargemaakt voor een lekkere tocht. Ook in Alkmaar is er een masseur en fysiotherapeut aanwezig en zult u vrolijk de dag starten.

Deelnemers fietsen niet alleen voor hun plezier, maar steunen met hun deelname ook een regionaal goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar Fonds Hartewensen (zij zetten zich in om wensen van de cliënten van de Hartekamp Groep te vervullen) en naar een initiatief voor het realiseren van een zogenaamde Beweegtuin (geschikt voor alle leeftijden en minder-validen) in de Alkmaarse wijk Huiswaard.

Via www.rondevanjci.nl kunnen deelnemers zich vooraf inschrijven waardoor er direct gefietst kan worden door middel van het Scan&Go systeem van NTFU dat de tocht als NTFU lid ter beschikking stelt. Inschrijven tijdens de dag zelf is uiteraard ook mogelijk.

Wil je als team deelnemen aan de ronde dan is dit ook mogelijk. Bij de opstartlocaties krijg je dan na afloop een lekkere passende maaltijd voorgeschoteld. Meer informatie over inschrijven en inschrijven als team vind je op https://rondevanjci.nl/inschrijven/