BEVERWIJK - De bekerwedstrijd tussen De Kennemers en Always Forward kan nog weleens een staartje krijgen. Donderdagavond werd de ploeg van trainer/coach Alami Ahannach na een lange strafschoppenreeks uitgeschakeld door de ploeg uit Hoorn. De scheidsrechter gaf na afloop echter toe de serie in een verkeerde volgorde te hebben laten nemen en dit ook te rapporteren aan de KNVB.

Dit zou kunnen betekenen dat de gehele strafschoppenreeks over genomen moet worden zoals verleden seizoen ook gebeurde in het grote KNVB-bekertoernooi bij de wedstrijd tussen FC Lisse en Hoek. Strafschoppen dienen in het bekertoernooi volgens het zogenaamde ABBA-systeem te worden afgewerkt.

In de reguliere speeltijd waren beide teams niet tot scoren gekomen en dat mocht met name De Kennemers zich verwijten want zij kregen de beste kansen. Burak Aktas zag bijvoorbeeld zijn strafschop gekeerd worden door de net ingevallen doelman Mario Coco nadat keeper Jager van Always Forward rood had ontvangen. In de uiteindelijke strafschoppenserie miste ook Kenneth Hulshoff waardoor de eindstand 7-8 voor de ploeg uit Hoorn werd.

Of dit de definitieve eindstand is zal echter nog moeten blijken.