ALMELO - Wielertalent Cheyenne van der Meer uit Beverwijk is afgelopen weekend opnieuw Nederlands kampioen veldrijden geworden.


Op zaterdag 28 januari 2023 organiseerde wielervereniging AWV de Zwaluwen, het Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd.Op deze dag streden ruim 300 jongens en meisjes voor de felbegeerde rood-wit-blauwe kampioenstrui. Er werd op deze dag gestreden om maar liefst zeventien verschillende titels, dertien voor de jeugd en vier voor ID-renners ( renners met een beperking)

Om 09.00 uur mocht Cheyenne van der Meer, uitkomend voor wielerverenging Avanti, het spits afbijten in de cat. 3 meisjes ( 11 jaar). Van tevoren was er wat lichte wedstrijdspanning. De start verliep allesbehalve soepel, de pedalen werden niet direct gevonden en het duurde dan ook even voordat Cheyenne vol gas kon gaan beginnen aan een inhaalrace. Gelukkig liet ze haar koppie niet hangen en was er binnen een kwart ronde een moment waarop ze de leiding in de wedstrijd wist te pakken en hierna al snel een gaatje wist te slaan op de nummer twee. Onder fanatieke aanmoedigingen vanaf de kant zag ze dat haar voorsprong met iedere ronde vergroot werd en kon ze de race verder, zonder al te veel risico's te nemen, uitfietsen.

Ze mag zich zodoende wederom Nederlands Kampioen Veldrijden noemen. Voor Cheyenne is dit al haar 5e nationale titel binnen de wielersport. Ze won de titel al eerder in het veld, op de weg en in het mountainbiken. Op de vraag of het ooit went zo'n rood-wit-blauw tenue om je schouders, kan ze heel kort zijn. "Nee! Het blijft iedere keer weer een heel mooi moment als ik die nationale 3-kleur om mijn schouders gehangen krijg en het Wilhelmus hoor. Natuurlijk blijft zo'n Nederlands Kampioenschap wel een momentopname, ik vind het ook heel belangrijk dat ik een goed seizoen rijd, maar voor mij was dit wel de bekroning op echt een fantastisch seizoen. Ik heb samen met mijn trainingsmaatjes de afgelopen tijd heel veel geleerd, veel plezier gehad en gelachen. Ik ga nu lekker even nagenieten en me dan langzaamaan voorbereiden op een nieuw mountainbike en wegseizoen".