BEVERWIJK - De binnensportaccommodaties in Beverwijk, in beheer van Stichting Sportaccommodaties Beverwijk, zijn zichtbaarder rookvrij. Ondersteund vanuit het Beverwijkse Leefstijlakkoord heeft de buitendienst van de gemeente Beverwijk stoeptegels ‘Rookvrije Generatie’ geplaatst voor de deuren van de binnensportaccommodaties, binnenkort volgen de borden aan de muur.

Sportaccommodaties Beverwijk is hiermee formeel partner geworden van het Leefstijlakkoord. Directeur Bas de Wit: ‘Uiteraard waren onze locaties al rookvrij. Vanaf heden geven wij er extra zichtbaarheid aan. Sport en roken gaat niet samen. Wij willen dat iedereen en met name kinderen met plezier kunnen sporten in onze accommodaties en daarbij niet worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van meeroken of in de verleiding komen te starten met roken.’

Het Beverwijkse Leefstijlakkoord, een lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord en Nationaal Preventieakkoord, richt zich op een gezonde en actieve omgeving voor alle Beverwijkers. Sport en bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Bas de Wit treedt namens Sportaccommodaties Beverwijk toe tot het kernteam van het leefstijlakkoord om hiermee de sportaccommodaties te positioneren binnen doelstellingen en plannen van het akkoord en verbinding te leggen met ontwikkelingen bij sportverenigingen en andere sportaanbieders. Meer weten over het leefstijlakkoord of meedoen? Ga dan snel naar beverwijkfitenactief.nl of neem contact op via info@beverwijkfitenactief.nl.