OUDORP - Afgelopen zaterdag 10 juni werd er in het pittoreske Oudorp-Alkmaar het NK Jeugdwielrennen 2023 verreden. Dit is de officiële nationale titelstrijd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. In totaal werd er door 750 kinderen gestreden om de felbegeerde rood-wit-blauwe truien.

Onder een strakblauwe hemel en heel warm zonnetje mocht Cheyenne in cat. 3 meisjes 11 jaar van start en ondanks dat alle renners geoefend zijn, waren de tropische omstandigheden best een uitdaging.

Na een aantal korte demarrages, waaronder een poging op het mooie stukje ''kinderkopjes'' op de Munnikenweg, een stukje Noord-Holland van 800 jaar oud en 1 van de beroemdste wegen van Nederland, had Cheyenne al snel door dat dit voor haar geen wegrij rondje zou worden. Ze besloot zich volledig op de sprint te concentreren en wist deze, door zich in de laatste bocht goed te positioneren, met ruim voorsprong te winnen.

Voor Cheyenne is dit inmiddels haar 6e Nationale titel binnen diverse wielerdiciplines.

Normaal vindt ze het niet, ze geeft aan dat ze echt het hele seizoen keihard werkt en veel met de jongens in haar categorie strijdt. Door in deze landelijke wedstrijden het beste uit zichzelf te halen hoopt ze sterk genoeg te blijven om mee te kunnen rijden voor de podia.

Waar ze van droomt? ''Wereld of Olympisch kampioene worden, daar ga ik voor'' en tot die tijd blijf ik gewoon lekker fietsen. Het liefst op mijn veldfiets of MTB, lekker in de bossen en samen met mijn vriendinnen.