IJMUIDEN - Op zaterdag 14 november was de derde, van een serie van drie, speciaal georganiseerde handbal clinics in de sporthal de Kinheim. De clinics zijn georganiseerd voor de jeugd van HCV’90 en zijn ook opengesteld voor vriendjes en vriendinnetjes uit Beverwijk/Velsen om kennis te maken met de handbalsport. De opkomst bij de derde clinic was opnieuw erg goed, mede omdat de competities op dit momenteel stil liggen en veel kinderen staan te springen om te handballen en te sporten.

Door het aanbieden van de serie clinics wordt het mogelijk om wekelijks tientallen kinderen aan het bewegen te houden en geïnteresseerden kennis te laten maken met de mooiste sport van het land.

De ontwikkeling van het individuele kind is een grote prioriteit voor HCV’90, zowel fysiek, sociaal als mentaal. De jeugdleden van de club uit Velsen krijgen week in week uit intensieve en leuke handbal trainingen welke gegeven worden door een fantastische groep vrijwillig én goed geschoolde trainers die hun ziel en zaligheid stoppen in de begeleiding en ontwikkeling van de jeugd. Zij staan dagelijks klaar om geïnteresseerden te woord te staan en hopen dat zij ook eens kennis komen maken met de handbalsport en onze prachtige club.

Athletic Skills-handbal training
In Sporthal de Kinheim werden de aanwezige kinderen getrakteerd op een speciale clinic georganiseerd voor alle E, D, C en B-jeugdleden. De oefenstof was gebaseerd op het Athletic Skills Model principe, iets dat dagelijkse kost is in de jeugdopleiding van grote clubs zoals AFC Ajax, maar relatief nieuw is in de handbalsport. De twee ASM geschoolde handbal trainers, Fiona en Valerie Scherpenzeel, lieten de jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes kennismaken met deze moderne vorm van handbal trainen.

Over ASM

ASM is een methode die zijn opmars maakt binnen het bewegingsonderwijs en het verenigingsleven. De uitgangspunten zorgen ervoor dat ieder kind breed wordt opgeleid als atleet. Met deze opzet wordt gezorgd voor extra plezier, creativiteit, betere prestaties en minder blessures. Dit betekent dat de oefenstof anders is dan de specialistische maar onmisbare reguliere handbaltraining. Het werkt dan ook prachtig aanvullend op het bestaande oefenprogramma.
De gegeven clinic op zaterdag was gebaseerd op de schijf van tien van het Athletic Skills Model met toevoegingen vanuit het handbal als rode draad door de trainingen heen. Zo werkte de kinderen in verschillende beweegbanen en werd de koppeling van verschillende handbal bewegingen gemaakt in de oefenstof. Daarbij werden de kinderen geïntroduceerd met het fenomeen speedhandbal, een beweegvorm dat aan de basis staat van het succes in de jeugdopleiding bij HV KRAS/Volendam.

Dankbaar!

Nadat alle kinderen genoten hadden van de training werden de gasttrainers extra verwend door een heerlijke traktatie van Bakkerij Schoone uit Beverwijk.

Mochten er andere geïnteresseerden zijn, dan is het mogelijk gratis een paar keer mee te trainen of mee te doen bij H.C.V. ‘90.
Geef je op bij HCV’90 via het emailadres: tc@hcv90.nl ; Of via de contactgegevens op de website www.hcv90.nl