ZANDVOORT - Op 28 en 29 april organiseert Circuit Zandvoort de Trophy of the Dunes. Bij dit interessante evenement wordt het publiek getrakteerd op een heerlijke mix van snelle en keiharde truckraces (met meer dan 12.000 pk), wedstrijden met uitdagende toerwagens en GT’s, een sterk veld klassieke Formulewagens en ook volop strijd tussen indrukwekkende Porsche racebolides.

Toegangskaarten, inclusief entree tot de paddocks en de overdekte hoofdtribune, zijn verkrijgbaar via www.circuitzandvoort.nl. Bernie’s Bar & Kitchen is op beide dagen dé locatie voor verzorging van de inwendige mens, van ontbijt en lunch tot diner en ook voor een hapje of drankje tussendoor, dit alles met uniek uitzicht op de pitstraat.

Zwaarste en snelste racetrucks in actie

Een uitdagende serie bij de Trophy of the Dunes is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens even plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet geschuwd en het blijft een meer dan indrukwekkend beeld wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk richting de legendarische Tarzanbocht dendert. De Trophy of the Dunes vormt de start van het nieuwe truckrace-seizoen.

Marcel Albers Memorial Trophy

Het programma wordt ook gesierd door de populaire Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen diverse Formule Ford formulewagens met coureurs uit verschillende landen. Daarbij komt een aantal coureurs in actie die speciaal voor de wedstrijd op Zandvoort een auto hebben laten prepareren. Tijdens de Trophy of the Dunes komen de Formule Ford racers tweemaal in actie.

Sterke groei voor STWC powered by Dunlop

Ook de Nederlandse serie genaamd STWC powered by Dunlop is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met sterk gegroeid startveld naar Circuit Zandvoort. Van BMW 320D WTCC tot Volvo 850 en van Porsche 997 GT3 Cup tot BMW E46 GTR. De serie biedt een platform voor coureurs die strijden op competitief niveau, met sportiviteit hoog in het vaandel. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor deze raceklasse.

Porsche Club Racing

Het programma van de Trophy of the Dunes telt ook vier wedstrijden van de Porsche Club Racing serie, de enige race club in Nederland exclusief voor Porsches. De PCR biedt een racepodium voor elke Porsche, ongeacht type of bouwjaar. Met veel plezier strijden de coureurs in drie divisies. De snelste klasse daarbij is de RS Cup divisie, waarin de kanonnen zoals de GT3 Cup, de GT2, en de 944Turbo racen. Naast een divisie waarbij de auto’s zijn gelijkgeschakeld op basis van pk/gewicht-verhouding is er ook een eenheidsklasse met gelijkwaardige Porsche 944 cupauto’s.

Mooi veld bij Historic Monoposto Racing

Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto’s is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het interessante startveld met formulewagens.

Toegangskaarten

Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Zo zijn er paddock-dagkaarten verkrijgbaar vanaf € 15,00 (geldig op zaterdag of zondag). Ook is er een weekend-paddockkaart verkrijgbaar, met op beide dagen toegang tot het rennerskwartier. Deze bedraagt in de voorverkoop € 25,00. Daarnaast zijn er Parkeerkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar a € 10,00 per dag-parking. Met deze dag-parking is men verzekerd van een plaats op Parking C van het evenemententerrein van Circuit Zandvoort. Surf voor een prijsoverzicht en details naar www.circuitzandvoort.nl.

Kinderen krijgen gratis entree

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben het gehele weekend gratis entree tot de duinen, paddock en tribunes. Zij hebben geen ticket nodig om de Trophy of the Dunes te bezoeken.

Bezoek de Grid Walk en Bernies Bar & Kitchen

Het restaurant Bernies Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane, is op beide dagen van de Trophy of the Dunes geopend voor alle bezoekers met een paddockkaart voor ontbijt, lunch en diner. Reserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl. Bezoekers met een paddockkaart hebben ook gratis toegang tot de Grid Walk op het rechte stuk van Circuit Zandvoort. Bezoekers lopen dan over de startopstelling tussen de deelnemende voertuigen, vlak voordat de wedstrijd begint. Op zondag zal de Grid Walk plaats vinden vlak voor de 3e race van de Porsche Club Racing serie. Op zaterdag is er een pitwalk voor bezoekers, voorafgaand aan de Historic Monoposto Racing serie.

Kijk voor het tijdschema en meer informatie op www.circuitzandvoort.nl.