BEVERWIJK - Op zondag 16 december vindt het achtste clubkampioenschap kickboksen van Team Spirit Beverwijk plaats. Het evenement wordt groter en spectaculairder dan ooit, met een groot aantal jeugdleden in de ring en topgevechten van Mustafa Benlyazid, Jaimy Tan en Jos van Belzen. Bovendien staat voor deze zondagmiddag een MMA-partij tussen Naomi Tataroglu en Mellony Geugjes op het programma...!

Afgelopen voorjaar werd Naomi Tataroglu, bijgenaamd ‘miss pitbull’, wereldkampioen kickboksen door de Britse Tamara Fallon al na tien seconden knock-out te slaan. Inmiddels heeft ze de overstap gemaakt van kickboksen naar mixed martial arts (MMA) en treft ze op 16 december Mellony Geugjes als opponent. Ook zij won al eens het wereldkampioenschap kickboksen en zette vervolgens ook heel wat MMA-prijzen op haar naam. Het belooft dus een zinderend gevecht te worden tussen de beide dames. Maar ook de kickbokspartij van Jos van Belzen vormt voor de echte liefhebbers iets om naar uit te kijken. Jos komt voor deze ene keer uit in de categorie tot 74 kilogram. Hij moet het dit keer opnemen tegen Jeroen van Diemen, die twee maanden geleden bij de World Fighting League Kickboxing nog een uitstekende prestatie neerzette. Ook dit belooft dus een geweldig spannende partij te worden.

En wat te denken van de twee toppartijen in de B-klasse: Mustafa Benlyazid ontmoet Jamie van Leeuwen en Jaimy Tan neemt het op tegen Gino Girbaran. Zowel Mustafa als Jaimy, beiden uitkomend voor Team Spirit Beverwijk, staan bekend als echte knokkers die het publiek steevast trakteren op spektakel. In de C-klasse zal Jaimy van de Meer uitkomen tegen Thijn Boer, beiden zijn vechters uit Beverwijk...! Bij de jeugd wordt hier en daar nog naar een tegenstander gezocht, maar van dertien partijen is doorgang in elk geval al zeker. De jongste deelnemer is 10 jaar oud en vanaf daar zijn alle leeftijden tot en met 15 jaar in de jeugdklasse vertegenwoordigd. Voor Team Spirit Beverwijk zijn in elk geval Jesse van de Meer, Jay de Gier, Ties Buur, Sander Spa, Arnoud Spa, Ryan Voordouw, Servano de Wit, Kaan Kayis, Mitch Lotterman en Tim Baltus verzekerd van deelname, bij de meisjes komen Vanilla van Marsbergen en Kiki Bont in actie. In de N-klasse zal in elk geval Sebastian Gebbik uitkomen tegen Ilias Makloufie en Hasan Benlyazid tegen Tim Onderwater.

Alle wedstrijden worden door NOC-NSF erkend en staan zoals gebruikelijk onder auspiciën van sectie RCS FOG. Het clubkampioenschap van Team Spirit Beverwijk is een evenement dat door jong en oud wordt bezocht. Ouders en grootouders van de deelnemende jeugdleden ontdekken er de gemoedelijke sfeer en krijgen een mooi gevarieerd programma voorgeschoteld, dat naar meer smaakt. Vrienden en bekenden die langskomen om hun favorieten aan te moedigen, raken soms zo enthousiast dat ze zich later ook inschrijven voor de lessen. Kortom, een prachtige kans om nader kennis te maken met deze sport...!

Publiek is vanaf 13:30 uur welkom in de zaal, de kickboksers zullen om 14:30 uur de ring betreden. In de voorverkoop zijn kaarten voor dit evenement tot en met donderdag 13 december verkrijgbaar bij Cardio Fitness Beverwijk voor € 15,- (kinderen tot en met 12 jaar € 7,50) en op de dag zelf zijn de kaarten aan de deur € 20,- (kinderen € 10,00) zolang de voorraad strekt. Cardio Fitness Beverwijk is gevestigd aan de Parallelweg 128g te Beverwijk.