BEVERWIJK - Eindelijk het is zover, het Sportfondsenbad Beverwijk gaat dinsdag 16 maart gedeeltelijk open. Na de mededeling van premier Rutte dat de zwembaden weer zwemles mogen geven, is er hard gewerkt om dit te realiseren. We zijn er klaar voor en staan te (water)trappelen om zwem-ABC te geven aan alle leskinderen tot en met 12 jaar.

Bij de heropening spelen meerdere factoren een rol. Het zwembadwater is op normale temperatuur teruggebracht. Het hele zwembad is spic en span. De kleedkamers van de zwemleskinderen en het plafond van het instructiebad zijn extra versierd met vrolijke afbeeldingen. Gemaakt door een creatieve groep instructeurs en in samenwerking met de technische man van het zwembad.

Vanzelfsprekend dient de 1,5 meter afstand in acht genomen te worden, net als het dragen van een mondkapje. Tevens worden er extra hygiëne-maatregelen getroffen, want de gezondheid van bezoekers en medewerkers is van groot belang. Om de ouders met leskinderen te ontvangen is er “een richting verkeer” in de hal aangegeven.

Alle ouders moeten direct na het brengen van hun leskind naar buiten. We vragen om thuis je leskaart op te waarderen en te betalen om te voorkomen dat er te lange rijen bij de receptie ontstaan. Het lesrooster is hetzelfde gebleven als voor de lockdown.

We gaan er van uit dat de leskinderen met veel plezier naar de zwemles komen. De instructeurs hebben er zin in om een spettende zwemles te geven. Want ook zij hebben de leskinderen gemist. Alle medewerkers van het zwembad zien jullie graag de komende week in het Sportfondsenbad Beverwijk aan de Kuikensweg 84 te Beverwijk.