WIJK AAN ZEE/HEEMSKERK - Na de uiterste inzenddatum op 1 augustus koos de projectdirectie van Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) uit alle inzendingen namens TenneT de winnaars voor de fotowedstrijd 'aanleg zeekabels'. Voor een blijvende herinnering aan deze bijzondere werkzaamheden op het strand en voor de kust van Heemskerk/Wijk aan Zee schreef de netbeheerder een fotowedstrijd uit. Vrijdag namen de winnaars hun prijzen in ontvangst.

'We proberen ons werk altijd met zoveel mogelijk oog en oor voor de omgeving te doen. Met het oog op de tijdelijke maar helaas onvermijdelijke hinder, we streven altijd naar een zo laag mogelijke impact. Deze luierende zeehond op het strand laat zien dat het werk – even verderop – hem of haar niet weerhoudt om even lekker op het strand te zonnen. Op de achtergrond heeft Gerard het fraaie lijnenspel vastgelegd van de hijskranen en Moonfish van aannemer Jan de Nul.' Uit alle inzendingen wees de projectdirectie dit beeld van Gerard Hommersen aan als winnaar aan van de wedstrijd. In het Informatiecentrum van TenneT aan de Zeestraat in Wijk aan Zee kreeg hij zijn prijs uitgereikt.

'Nou heb ik je!'

In reactie op de bekendmaking van zijn winnende foto liet Gerard Hommersen weten: "Het dier kroop helemaal van tussen de huisjes richting de zee, daar lag het op dit punt even te rusten en toen dacht ik, yes nou heb ik je! Ik maakte snel een foto voor het weer in zee verdween." Naast een afdruk op canvas voor aan de muur, ontving Gerard ook een cadeaubon ter waarde van €150.

Irischecks

Ook de plekken 2 (Maria Rendering) en 3 (Erik Tol) konden rekenen op een Irischeck van respectievelijk €100,00 en €50,00. Egi Brink ontving de aanmoedigingsprijs waaraan een Irischeck van €25,00 was gekoppeld. Zij liet weten dat ze bij en volgende fotowedstrijd zeker weer meedoet.

Fraaie beelden

Dat de energietransitie vaak mooie plaatjes oplevert, is inmiddels duidelijk. Zo werd het team van TenneT eerder al verrast door het aantal fraaie inzendingen voor de fotocompetities die werden uitgeschreven voor het uitvaren van het onderstel van het transformatorplatform voor Hollandse Kust (noord) vanuit Vlissingen en het grootste zandkasteel van NL op het strand van Heemskerk.

Blijf op de hoogte

Vindt u het interessant om het project op de voet te volgen? Download dan gratis de TenneT BouwApp in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken voor de kust: https://debouw.app/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha/updates