BEVERWIJK - Medewerkers van Paragon in Beverwijk gaan donderdag opnieuw demonstreren. Deze keer voeren ze actie bij het hoofdkantoor in het Schotse Aberdeen. Sinds het bedrijf werd overgenomen door Borr Drilling, dreigen ruim 70 medewerkers ontslagen te worden. De nieuwe baas wil het kantoor in Beverwijk sluiten, maar de werknemers zijn het hier niet mee eens.

Twee weken geleden werd er nog geprotesteerd in Noorwegen waar het internationale kantoor van Borr Drilling is gevestigd. De medewerkers en de vakbond wilden daar een petitie overhandigen aan de directie, maar die bleek niet aanwezig te zijn. "Ze namen de telefoon ook niet op", vertelt de woordvoerder van vakbond Nautilus. "We hopen in Aberdeen meer geluk te hebben en de petitie wel gewoon te kunnen overhandigen." De medewerkers eisen met de petitie een "goed sociaal plan".

Eind juni werd er ook al een protestactie gehouden, toen in de haven van IJmuiden. Ook begin juli werd daar gedemonstreerd. Toen waren er ongeveer vijftien medewerkers bij. "Wij zijn sinds mei in gesprek met Borr, waarbij de inspanningen erop gericht zijn om ontslagen te voorkomen. Indien ontslagen nu kennelijk niet te vermijden zijn, is de doelstelling om een net sociaal plan te realiseren", aldus Nautilus. De medewerkers hopen de druk op Borr Drilling op te voeren door internationaal actie te voeren.