BEVERWIJK - Aardgasvrij, duurzame mobiliteit, natuur en groen. Allemaal zaken die horen bij de energietransitie. Samen kunnen we beter zorgen voor het milieu. Om inwoners van de gemeente Beverwijk te informeren, ondersteunen en enthousiasmeren in hun reis in de energietransitie organiseren gemeente Beverwijk, Beverwijk Duurzaam en Omgevingsdienst IJmond in samenwerking met Bibliotheek IJmond-Noord de Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee. Van 8 tot en met 14 oktober bent u welkom bij diverse activiteiten voor jong en oud in Beverwijk en Wijk aan Zee.

We gaan duurzamer wonen en leven. Dat heeft de Nederlandse overheid ook beloofd, samen met 200 andere landen, in het Klimaatakkoord van Parijs. We stappen over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de zogenaamde energietransitie. Daar komt van alles bij kijken. Aanpassing van woningen, andere vormen van reizen en goed zorgen voor je directe groene omgeving.

Maandag 8 oktober
De Week van de Duurzaamheid Beverwijk/Wijk aan Zee wordt geopend door wethouder Haydar Erol. Op maandag 8 oktober om 19.00 zal hij u welkom heten in Bibliotheek IJmond-Noord, waarbij hij in de hal van de bibliotheek ook de tentoonstelling Duurzame Doeners over lokale duurzaamheidsprojecten opent. Wegens succes komt Duurzaam Bouwloket op 8 oktober nog eens naar Beverwijk om u te vertellen over de energietransitie en aardgasvrij wonen. Zij zijn aansluitend op de opening van de wethouder te vinden in de bibliotheek (start 19.30).

Woensdag 10 oktober
Op de nationale Dag van de Duurzaamheid organiseren we niet alleen een natuurwandeling door eigen buurt met de Bosw8er, ook kunt u langs bij Beverwijk Duurzaam op de wekelijkse markt én organiseert Bibliotheek IJmond-Noord een energieshow voor de jeugd Mad Science. Ben jij klaar voor een schokkende ervaring? En let op: u kunt nog 3 keer met de Bosw8er mee. Voor een compleet overzicht van de activiteiten kunt u kijken op www.odijmond.nl/weekvandeduurzaamheid.

Van vrijdag tot zondag
Ook het weekeinde is goed gevuld: vrijdagavond zijn ondernemers uit gemeente Beverwijk welkom bij de presentatie Bedrijven aan zet bij Energietransitie van GreenBiz IJmond en OV IJmond. Zaterdag kunt u alternatieve, duurzame vervoersmogelijkheden zien en testen tijdens de mobiliteitsmarkt Duurzaam op weg op het Stationsplein in Beverwijk. Op zondag sluiten we af met de Duurzame Huizen Route, op drie plekken in Beverwijk en Wijk aan Zee kunt u zien hoe er verduurzaamd is.

Voor een compleet overzicht van de activiteiten kunt u kijken op www.odijmond.nl/weekvandeduurzaamheid. Laat u verrassen door de duurzame mogelijkheden, laat u inspireren door de gemotiveerde deelnemers.