WIJK AAN ZEE - De succesvolle tentoonstelling Wijk aan zee, een beeld van een dorp wordt verlengd tot en met 7 mei aanstaande. De ontwikkeling van de nieuwe tentoonstelling is helaas vertraagd.

Maar daardoor kan de door veel bezoekers zeer gewaardeerde tentoonstelling met schilderijen, prenten, tekeningen, gedichten, ansichten, interviews rondom landschappelijk Wijk aan Zee langer open blijven.

Onlangs kreeg het museum van Museum Egmond een fantastische tekening van de Dorpskerk van Wijk aan Zee in langdurig bruikleen.
Het topografisch en gedetailleerd meesterwerkje is gemaakt door Abraham Rademaker (1676-1735) een zeer bekende prentmaker in die tijd.

De drukbezochte optredens van WaZmanK, Blokhuis en Aafjes tijdens de eerste Gluren bij de Buren in Beverwijk smaken naar meer.
Daarom is werkgroep tentoonstellingen bezig om de komende maanden een aantal extra activiteiten rondom deze tentoonstelling te organiseren.
We zijn bezig met een aanvullende miniaturenexpositie in samenwerking met het Lucasgilde in Beverwijk, een kunsthistorische rondleiding in samenwerking met waarschijnlijk Studio O,
een kleine expositie in samenwerking met een school en Rondje Wijk aan Zee en een lezing over de wording van het landschap in het duingebied.
Een en ander is nog niet definitief en datums moeten nog worden vastgesteld. Houdt daarvoor de website www.museumkennemerland.nl in de gaten.

Museum Kennemerland heeft nog meer nieuws. De museumregistratie is opnieuw toegekend na een grondige controle. En de Museumkaart is een succes, we merken het in het aantal bezoekers.
Daarom gaan we ook de bezoektijden verruimen! Vanaf mei is het museum op woensdag open van 13.00- 16.00 en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.
Mogen we u ook welkom heten? U bent van harte welkom!

De toegang tot het museum is gratis voor:

Kinderen tot 12 jaar, leden van het HGMK, houders van de Museumkaart, Leden van de Vereniging Rembrandt,
Vrienden van het Museum, Leden van de International Council of Museums (op vertoon kaart).
De overige bezoekers betalen € 5,50 entree. Er kan gepind worden.