BEVERWIJK - De kogel is door het museum, maandag 4 april is de verbouwing van Museum Kennemerland begonnen. Een mijlpaal na ruim drie jaar plannen maken en de benodigde gelden bijeen sprokkelen. Wat gaat er gebeuren in het kort: Het museum wordt beter toegankelijk met onder andere een lift en een luie trap.

Het museum gaat zo duurzaam mogelijk de toekomst in. We stellen de collectie veilig met een toekomstbestendig depot. Het museum is al sinds begin februari gesloten om alles goed voor te bereiden voor deze verbouwing. En sinds begin maart zijn we volop bezig met alles in te pakken en verhuis klaar te maken. Dat is een stevige klus, maar we hebben gelukkig een grote groep toppers van vrijwilligers, wie dat kan draagt zijn steentje bij. Ook zijn we heel blij met alle mensen, instellingen en bedrijven die het museum een warm hart toedragen. En er is natuurlijk altijd ruimte voor meer vrienden en vrijwilligers, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Naar verwachting is de aannemer, Dijkman Carbaat B.V. net voor de bouwvakvakantie klaar. Daarna wacht nog de klus van het schilderen en afwerken. Dat doen we deels met een professionele schilder en deels ook weer met eigen vrijwilligers. Daarna kunnen we het allemaal weer inrichten. In de tussentijd zijn we al bezig met grootse plannen voor de heropening met een tentoonstelling waarin op bijzondere wijze de belangrijke tuinbouwgeschiedenis van de regio centraal zal staan.

Begin september hopen we de deuren weer te openen en bezoekers te verwelkomen in ons mooie museum dat dan nog mooier is geworden. PS. Voor wie het museum nu al mist, in de vitrine van het stadshuis staat nu een kleine maar fijne presentatie van herinneringsborden uit onze collectie! En later dit jaar komt er nog een nieuwe presentatie met stukken uit onze rijke collectie.