BEVERWIJK - Tata Steel Nederland heeft vandaag een cheque ter waarde van € 10.025,23 overhandigd aan Ariënne Kwaad van de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk Dit geld is door medewerkers van Tata Steel ingezameld in het kader van Founders' Day. Jaarlijks staat het bedrijf stil bij de geboortedag van de oprichter Jamsetji Tata. Het bedrijf werd in 1868 opgericht en telt nu wereldwijd bijna 1 miljoen medewerkers.

De medewerkers van de fabrieken van Tata Steel in Velsen-Noord kozen er voor activiteiten te organiseren en daarmee geld in te zamelen voor het Kinderbrandwonden Centrum. Tijdens de festiviteiten werden medewerkers aangemoedigd geld te doneren voor het goede doel. Hier is breed gehoor aan gegeven. Dit jaar werd het geld ingezameld met onder andere ijsverkoop, een sportles en een plantenmarkt.

Coenraad Spaans, Directeur Operations IJmuiden van Tata Steel is enthousiast over de resultaten van de inzamelingsactie. "We zijn ontzettend trots op onze medewerkers. Voor de acties die zijn opgezet en de donaties aan het Kinderbrandwonden Centrum. Het is geweldig om te zien hoeveel we kunnen bereiken als we samenwerken en onszelf inzetten voor een goed doel."

Het Kinderbrandwonden Centrum is een organisatie die zich inzet voor kinderen die brandwonden hebben opgelopen. Het geld dat is opgehaald tijdens Founders' Day zal worden gebruikt om onderzoek te doen naar nieuwe behandelingen en om kinderen en hun families te ondersteunen tijdens het herstelproces.

"Deze donatie wordt gebruikt voor een speciaal hoog/laag bed of een Active Floor die beiden een enorme impact kunnen hebben op de brandwondenpatiënten en hun familie" aldus Ariënne Kwaad "Donaties als deze helpen ons. Zij zorgen ervoor dat wij kunnen blijven werken aan het verbeteren van de levens van kinderen die brandwonden hebben opgelopen."

Tata Steel Nederland is van plan om ook in de toekomst bij te dragen aan goede doelen en om zich in te zetten voor de gemeenschap. Het bedrijf ziet Founders' Day als een goed voorbeeld van hoe bedrijven en hun medewerkers samen een bijdragen kunnen leveren om een verschil te maken in de wereld.