BEVERWIJK - Eind 2019 heeft de gemeente Beverwijk een vaste vitrine in het gemeentehuis ter beschikking gesteld aan Museum Kennemerland. Het gaat om een vitrine die aan twee kanten te bezichtigen is. Aan de straatzijde kunnen voetgangers die naar het trein- of busstation lopen de uitgestalde objecten zien. In de publiekshal van het gemeentehuis kunnen bezoekers de vitrine bewonderen tijdens de openingstijden.

Het was de bedoeling om elk kwartaal een nieuwe mini tentoonstelling te maken, maar door corona zijn er tot nu toe 2 onderwerpen geweest; Velser Aardewek en Bodemvondsten. Deze week is de derde collectie ingericht: Oud Speelgoed.

Uit het depot van Museum Kennemerland zijn nu o.a. een bakkerskar, broodmand, blokpuzzel, kaartspel, boerderij opzetdieren, houten schooltas, kinderservies, hoepels en een blikken trommel te bewonderen. Niet elektrisch speelgoed waar de jeugd van tegenwoordig wel om zal moeten lachen, maar waarschijnlijk waren hun (groot)ouders maar wat trots wanneer ze hier vroeger mee mochten spelen. Tijden veranderen snel, over 100 jaar lachen die kinderen weer om het speelgoed van nu.

Ben je in de buurt van het gemeentehuis, kijk dan even naar deze vrolijke expositie die zeker deze zomer nog te bewonderen is. En heb je de smaak te pakken, kom dan ook eens naar ons mooie museum, eerste week juni gaan we eindelijk weer met heel veel enthousiasme open voor publiek.

Kijk voor openingstijden op museumkennemerland.nl