BEVERWIJK - MEE & de Wering start op 18 oktober met het project SocialBoost! voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die in Beverwijk wonen. Jongeren die zich aanmelden krijgen letterlijk een sociale boost en gaan iets positiefs bijdragen aan hun omgeving.

Deelnemers gaan vanaf 18 oktober acht weken lang, elke week een challenge doen. Deze challenge voeren jongeren samen met een 'maatje' uit en ze gaan over actuele thema's zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk waarin ze wonen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er een dagelijkse energyboost....naast nuttig moet het ook leuk zijn! Per week zijn de jongeren ongeveer vier uur bezig met dit project, waarbij ze het grootste deel van de tijd ook nog zelf in kunnen delen.

Kernwoorden van dit project zijn: ontmoeting, ontwikkeling, voor en met jongeren, in de wijk en lekker bezig zijn!

Ook winnen drie duo's een geldprijs! Het duo wat de challenges het beste uitvoert wint aan het eind van het project €300,-. Het duo wat op de tweede plaats komt wint €200,- en het duo wat derde wordt wint alsnog een mooi bedrag van €100,-.

SocialBoost! is eerder succesvol uitgevoerd in Noord-Kennemerland en Den Helder. Dit huidige traject is in samenwerking met de gemeente Beverwijk. De jongeren kunnen zich aanmelden met een maatje (vriend/vriendin) of ze kunnen zich alleen aanmelden. Dan maakt de toekomstcoach van MEE & de Wering een match met een andere kandidaat. Voor aanmelden en meer informatie, ga naar https://socialboost.meewering.nl/.