BEVERWIJK - Binnen de lessen BWI (Bouwen, Wonen & Interieur) kunnen leerlingen kiezen of ze zich willen specialiseren in het maken van bijvoorbeeld een reclamebord.

Vorig schooljaar heeft Maarit Ottink zo'n bord gemaakt. Dit schooljaar kon het bord pas geplaatst worden omdat de bomenhub nog niet officieel in gebruik was. Dus hebben leerlingen van klas 3 woensdag het bord geplaatst. Nick Schuijt, Mees de Ruijter en Jan Heinis zijn woensdag druk in de weer geweest met schep en grondboor om de palen te plaatsen. Waterpas kwam erbij om alles netjes te lood te plaatsen om het daarna stevig vast te schroeven. Al die technieken zit in hun lesprogramma en konden ze dus mooi in de praktijk brengen. De mannen hebben flink hun best gedaan en het eindresultaat mag er zijn.

Het plaatsen van de borden kwam vlak voor de officiële opening van de bomenhub. De bomenhub is een tijdelijke opslagplaats van zaailingen voor de gemeente Heemskerk en Beverwijk. Vrijwilligers van Meer Bomen nu starten deze maand met het verzamelen vanjonge bomen, op plekken waar ze ongewenst zijn. De bomen worden daarna gratis weggegeven aan iedereen die zijn tuin wil vergroenen. Lijkt het u leuk om eens mee te helpen met bomen oogsten of wilt u meer weten van Meer Bomen Nu, kijk op de website www.meerbomen.nu.