BEVERWIJK - Van 4 tot en met 6 maart organiseert WorldSkills Netherlands Skills The Finals, in WTC Expo te Leeuwarden. Dit zijn de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo.

Kweekvijver arbeidsmarkt
De Skills Talents vakwedstrijden voor het vmbo worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen, het beroepsonderwijs te promoten en jong, aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen.
Tegelijk zijn de vakwedstrijden een kweekvijver voor de arbeidsmarkt om nieuwe (toekomstige) werknemers te spotten. Nederland kent grote tekorten in diverse sectoren van de arbeidsmarkt. Toekomstige vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de kapper om de hoek, de verplegers, de kok, maar ook de cv-monteur. Vakmensen en hun vakmanschap zijn onmisbaar voor onze samenleving.

Regionale kwalificatie Skills Talents wedstrijden Noord-Holland
IW Noord-Holland organiseert samen met het Nova College in Beverwijk de regionale voorrondes voor het onderdeel PIE. (Produceren, Installeren en Energie)
Deze wedstrijden zullen plaatsvinden op woensdag 5 februari bij IW in Beverwijk. (locatie Nova College) De winnaar hiervan gaat door naar de landelijke finale wedstrijden die plaatsvinden van 4-6 maart in WTC Expo te Leeuwarden.

Programma woensdag 5 febr. 2020
8.00 uur inloop (koffie, thee, koek)
8.30 uur uitleg en welkomstwoord
9.00 uur start wedstrijd
10.00 uur pauze
10.30 uur hervatting wedstrijd
11.30 einde wedstrijd
11.30 uur lunch en juryleden bepalen de winnaar
12.30 uur prijs uitreiking

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken bij deze wedstrijden.