BEVERWIJK - Weet je het nog? Vuurtje maken, kompas lezen, met z’n allen op kamp. De spannende verhalen rondom het kampvuur, eindeloos spelen met je vriendjes, brooddeeg maken en roosteren boven het vuur. En natuurlijk de hikes en droppings middernacht in het bos….en dan toch door samen te werken de weg weer terug te vinden. Door scouting deed rijk, arm of huidkleur er niet toe. Je was gewoon met elkaar avonturen aan het beleven en vriendjes aan het maken voor het leven.

Scoutinggroep Admiraal van Kinsbergen werd opgericht op 8 september 1943, in de oorlogstijd toen de padvinderij door de Duitse bezetter verboden was. Iedere woensdagmiddag werden er bijeenkomsten gehouden bij één van de leden thuis. Na de oorlog kreeg de groep beschikking over een eigen clubgebouw in het duingebied tussen de Zeestraat, het Hoogovens terrein en begraafplaats Duinrust. En daar is de groep nu nog steeds actief.

In die 75 jaar hebben heel veel jongens en meisjes veel plezier beleeft aan het scoutingspel. Wij zijn nu op zoek naar al die oud-leden om het 75 jarige jubileum te vieren. Op zaterdag 13 april organiseren wij een reünie voor oud-leden. Wij hopen dat we met een gezellige groep vele herinneringen op kunnen halen en dat velen kunnen zeggen…”Oh ja, weet je dat nog?”...”Goh, dat was toen en toen” en “Wat hadden we toch een leuke tijd”.

Was jij ooit ook lid van Scoutinggroep Admiraal van Kinsbergen? Dan zijn wij op zoek naar jou! De reünie wordt gehouden bij de clubgebouwen van de groep, de Ciraba en de Mund, aan de Zeestraat in Beverwijk. De aanvang van het feest is 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. We hebben een expositie van foto’s, een barbecue en onder genot van een hapje en een drankje kunnen herinneringen opgehaald worden. Uiteraard wordt het feest afgesloten met een kampvuur.

Wil je ook samen met ons herinneringen naar boven halen meld je dan, voor 15 maart a.s. , aan bij de organisatie. Dat kan per mail op info@scoutingbeverwijk.nl of telefonisch via 06-30505700. Voor meer informatie bezoek ook onze facebook-pagina “reünie AvK 75 jaar”. Voor deze gezellige middag vragen wij een bijdrage van € 15,-. Dit is inclusief een aantal consumpties, de barbecue en een blijvende herinnering in de vorm van een speciale jubileum-badge.