HEEMSKERK - Afgelopen week hebben we twee keer met vrijwilligers zaailingen geoogst in Heemskerk. In samenwerking met het team Groen&Doen van de Hartekampgroep zijn er ruim 500 zaailingen en stekken naar de hub gegaan! Die staat daar klaar om gratis uit te delen op onze uitdeeldagen op 24 februari in Beverwijk en 2 maart in Heemskerk.

Nu kunnen we wel wat hulp gebruiken tijdens die uitdeeldagen, die voor de vrijwilligers om half 10 beginnen. Iedereen die komt helpen, mag gelijk boompjes uitzoeken, dus heeft eerste keus. Ervaring is niet nodig en een deel van de dag aansluiten is ook mogelijk.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin


Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk en Heemskerk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.

De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur.
Schrijf nu in voor een tijdsblok of als vrijwilliger op de uitdeeldag op 24 februari in Beverwijk via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1599 of op 2 maart in Heemskerk via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1600. Voor de tijdsblokken geldt: vol is vol!

Meer informatie bij Marijke Twisk meerbomennu.beverwijkheemskerk@gmail.com of 06-17596645