BEVERWIJK - Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die u kunt nemen om beter voor uw portemonnee en voor het milieu te zorgen. Wist u dat de inwoners die gebruikt hebben gemaakt van de zonnepanelenactie € 490,- aan energiekosten per jaar besparen?


Van de bijna 700 aanmeldingen liggen er inmiddels bij meer dan 160 inwoners in totaal zo'n 1.765 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt de gemeente Beverwijk jaarlijks ca. 172.872 kg CO2-uitstoot. Een mooie stap in de richting van een schoner milieu. Heeft u de zonnepanelenactie gemist? U kunt nu panelen aanschaffen met behulp van de Duurzaamheidslening. Speciaal voor deelnemers aan de lening is de zonnepanelenactie tot augustus verlengd. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/leningbeverwijk voor meer informatie.

Zonne-energie
Het gebruik van zonne-energie is goed voor het milieu. In de energietransitie, waarin we overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energie, heeft zonne-energie een grote rol. In tegenstelling tot de productie van energie uit fossiele brandstoffen komen er bij zonne-energie geen schadelijke stoffen in de atmosfeer. Daarnaast is het aantrekkelijk voor de portemonnee. Uw energierekening daalt direct na installatie.

Duurzaamheidslening Beverwijk
De gemeente Beverwijk stelt samen met SVn de Duurzaamheidslening beschikbaar voor het treffen van duurzame, energiebesparende maatregelen aan de eigen, bestaande woning. Onder andere het gebruik maken van zonne-energie valt onder de regeling. Kijk voor meer informatie op www.odijmond.nl/duurzaamheidsleningbeverwijk.

Meer informatie
Interesse in zonnepanelen? Meer informatie over zonne-energie is te vinden op www.odijmond.nl/zonne-energie.