BEVERWIJK - Museum Kennemerland is sinds begin december 2020 dicht en het ziet er niet uit dat daar deze maand verandering in komt. Lastig, maar het is niet anders. Gelukkig blijven onze tentoonstellingen ‘Glinsterend Glas’ en ‘De Nieuwe Kunst’ voorlopig nog te zien nadat we weer open mogen. Vele anderen, zoals bijv. de horeca, winkels, evenementen, enz. hebben veel meer te lijden door deze lockdown.

Maar vooral verzorgingstehuizen en hun personeel hebben het erg zwaar. In Huis ter Wijck sloeg de tweede golf corona hard toe onder de bewoners, maar ook onder het personeel. Normaal gaat Museum Kennemerland een paar keer per jaar op bezoek in dit tehuis om onze ouderen foto’s en voorwerpen van vroeger te laten zien. Velen stellen dit zeer op prijs, zeker de bewoners die wat moeite hebben met hun geheugen herinneren zich vaak nog wel de bekende plekken van vroeger. Altijd een leuke en dankbare ontmoeting.

Aangezien het op dit moment niet mogelijk is, heeft Museum Kennemerland ruim 1200 oude ansichtkaarten van Beverwijk, Wijk aan Zee en Velsen-Noord uitgezocht en heeft deze op een usb-stick gezet. Deze komen uit de verzameling van Jan van der Linden, oud-archivaris van de gemeente Beverwijk. Deze usb-stick is afgelopen weekend bij Huis ter Wijck afgegeven. Zo kunnen de bewoners toch genieten van de IJmond toen zij nog jong waren. Vooral in de “ligkamer” kan een diavoorstelling op het plafond getoond worden. We hopen zo toch een lichtpuntje te brengen in deze vreemde tijd.

Deze usb-stick is ook verkrijgbaar voor € 10,00 in het Museum. Onder het motto: MUSEUM KENNEMERLAND KOMT NAAR JE TOE DEZE LOCKDOWN worden ze nu in de IJmond bij u thuis gebracht. Bestellen kan via: pr@museumkennemerland.nl