BEVERWIJK - Drie vertrekkende bestuursleden van Radio Beverwijk hebben hun taken inmiddels formeel overgedragen aan hun opvolgers. Tijdens een informeel samenzijn in het studiopand aan de Spaarnestraat hebben Jan Camfferman, Ab Jenema en Margareth Jenema definitief afscheid genomen van het bestuurswerk dat ze jarenlang voor de organisatie hebben verricht. Ze blijven overigens alle drie wel als programmamaker aan Radio Beverwijk verbonden.

Begin dit jaar werd de procedure gestart voor de werving van een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris voor het stichtingsbestuur. Dat leidde uiteindelijk tot de benoeming van Ron Toekook als voorzitter en René Moelee als secretaris. Die benoeming vond begin mei plaats en in de afgelopen twee maanden zijn beide heren door hun voorgangers ingewerkt. Op zondag 3 juli volgde een informele bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de organisatie. Tijdens deze bijeenkomst werden de vertrekkende bestuursleden uitgebreid bedankt voor hun jarenlange inzet binnen het bestuur van Radio Beverwijk. Ze ontvingen elk een bosje bloemen en kregen ook ieder een kunstwerk (beeldje) mee naar huis, als blijk van waardering voor het vele werk dat zij hebben verzet.

Overigens blijven de drie vertrekkende bestuursleden wel behouden als vrijwilliger voor de organisatie. Jan Camfferman presenteert nog steeds het Duitstalige muziekprogramma “In der Jausenstation” op maandagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur en is verder betrokken bij het boekenprogramma “Literair Gezien”, dat op woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur wordt uitgezonden. Ab Jenema presenteert vier maal in de week de Ochtendmix tussen 10:00 en 12:00 uur en blijft ook medewerker van de technische dienst van Radio Beverwijk. Margareth Jenema werkt al vele jaren mee aan het programma “Kijk op de Wijk”, dat live verslag doet van evenementen in de gemeente Beverwijk. Hieraan blijft zij als presentatrice verbonden.