BEVERWIJK - Het programma-aanbod van Radio Beverwijk was al zeer breed, maar een programma specifiek voor pubers was er nog niet. Daarin is recent verandering gekomen. Fleur Degeling (2008) en Anne Sierhuis (2008) maken sinds enkele maanden het programma Pubertijd. De eerste afleveringen waren op zondagochtend van 08:00 tot 09:00 uur te horen. Nu heeft het programma een plek gekregen op zaterdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur.

Een jaar geleden kenden de twee programmamaaksters elkaar nog niet. Fleur woont in Wijk aan Zee, Anne in Heemskerk. Ze ontmoetten elkaar toen ze allebei vanaf de basisschool doorstroomden naar gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Al direct op de eerste dag bleek er een goede klik te zijn tussen de twee meiden. Het resulteerde in een hechte vriendschap en inmiddels dus ook in een eigen radioprogramma. Fleur: ,,Ik moest voor de muziekles een podcast maken. Als onderwerp koos ik de popgroep Queen. Mijn docent zei na afloop dat ik er talent voor heb en er iets mee zou moeten gaan doen. Ik kreeg het advies om eens te informeren bij een lokale omroep. Omdat ik in Wijk aan Zee woon, was Radio Beverwijk een logische keuze.’’ Voordat ze contact legde met het radiostation, bedacht ze eerst samen Anne een plan. De sollicitatie werd opgezet in de vorm van een audioboodschap, zodat de programmaleiding direct kon horen waartoe de twee in staat zijn.

Het gevolg was dat de twee enthousiaste jonge radiomakers al snel werden uitgenodigd voor een kennismaking. Niet lang daarna doken ze met een ervaren programmamaker de studio in om te werken aan hun eerste eigen radioprogramma. ,,We willen in ons programma onderwerpen behandelen die voor pubers interessant zijn en natuurlijk ook de muziek draaien die past bij deze doelgroep’’, legt Anne uit. In elk programma interviewen ze een gast, maar hebben ze ook ruimte voor luchtige onderwerpen zoals de mop van de week en de rubriek party time. Omdat zowel Fleur als Anne naast hun radiowerk ook nog allerlei andere bezigheden hebben en hun schoolwerk natuurlijk altijd prioriteit blijft houden, hebben ze ervoor gekozen om het programma niet wekelijks te maken, maar eens in de veertien dagen. In de andere week wordt dezelfde aflevering nogmaals uitgezonden