BEVERWIJK - Het radioprogramma De Kennemer Muziekfabriek maakt deze week een doorstart. Ruud Jansen is de nieuwe presentator van de twee uur durende radioshow waarin muzikanten uit de regio Kennemerland een podium krijgen. Radio Beverwijk beschikt over een omvangrijke muziekcollectie van bands en solisten uit de regio. Nieuw materiaal is van harte welkom, evenals informatie over optredens en andere wetenswaardigheden.

Elf jaar geleden werd het programma De Kennemer Muziekfabriek gepresenteerd door zanger-kunstenaar Tom Peperkamp. Na diens vertrek bij de omroep – Peperkamp verhuisde naar de provincie Groningen – nam Ab Jenema het stokje van hem over. Door een te volle agenda heeft hij inmiddels moeten besluiten om afscheid te nemen van het programma. De afgelopen tijd was er weliswaar nog steeds muziek van regionale muzikanten te horen op de betreffende uren, maar die werd non-stop geprogrammeerd. Vanaf zaterdag 4 juni neemt Ruud Jansen de presentatie voor zijn rekening. Jansen is zelf al sinds 1966 professioneel muzikant, hij speelde en zong bij diverse bands en treedt nog af en toe op voor publiek. Zo zal hij binnenkort met de Ruud Jansen Band zijn opwachting maken op het podium bij Brafoer tijdens het Stadsfeest Beverwijk en treedt hij later die week met de After Beatles op bij cultureel café Camille. Ook gaf hij in de loop der jaren leiding aan diverse koren in Beverwijk en omstreken.

Jansen: ,,Ik ben een groot voorstander van de promotie van muziek uit de regio. Elders komen deze artiesten doorgaans niet aan bod, terwijl er juist heel veel talent rondloopt in Kennemerland. Toen ik hoorde dat Ab er geen tijd meer voor had, heb ik aangeboden om het over te nemen. Het zou immers zonde zijn als dit programma zou verdwijnen. Graag roep ik alle bands uit de regio op om ons hun nieuwe materiaal toe te sturen. Dat kan via het nieuwe e-mailadres kmf@radiobeverwijk.nl en natuurlijk ga ik ook gasten uitnodigen in de studio voor een interview of een klein akoestisch optreden. Geen complete bands, maar gewoon aan de interviewtafel met bijvoorbeeld begeleiding op gitaar. Ook besteed ik in het programma aandacht aan de nieuwtjes van de bands en wil ik de plaatselijke muziekcafés de kans geven om hun activiteiten aan te kondigen.’’ De Kennemer Muziekfabriek is elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur te horen. Op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur wordt het programma herhaald. Bij uitzendingen vanaf locatie op zaterdagmiddag komt het programma te vervallen.