BEVERWIJK - Tuinliefhebbers uit de regio kunnen hun groene hart weer ophalen tijdens het nationale Tuinweekend 11 en 12 juni a.s. in Heemskerk en Beverwijk.

Landschapsontwerper Karin Wezepoel heeft sinds dit jaar de coördinatie van de Open Tuinen route op zich genomen en maar liefst 16 bijzondere tuinen bereid gevonden hun poorten te openen voor het publiek. Een vernieuwend programma, met een grote diversiteit aan open tuinen, maken het een bijzonder groen weekend. Van een ecologische perma-cultuur tuin naar de kruidenkwekerij van Marty Sinneger, tot de verborgen oase aan het water van plantenspecialist Nic van Keulen. Ook de indrukwekkende kasteeltuin van Assumburg doet mee en kan er een kijkje genomen worden bij de Reigershoeve aan de Oosterweg. Inspiratie genoeg dus, of gewoon genieten van alle juweeltjes.

Iedere tuin heeft zo z'n eigen verrassende elementen, en naast lekker ronddwalen, zijn de verhalen achter de tuin vaak net zo mooi als de tuin zelf. Op een aantal adressen is het zelfs mogelijk om tegen een kleine vergoeding planten aan te schaffen. Meer informatie en bijbehorende adressen zijn te vinden op www.midden-kennemerland.groei.nl