BEVERWIJK/CASTRICUM/UITGEEST - Sfeervolle kerstmuziek, afgewisseld met vrolijke uptempo liederen en bekende Kerst songs. Van deze muziek kom je in kerststemming. Fijn dus dat 8, 9 en 10 december het projectkoor van dirigente Marieke Zondervan tijdens het optreden Op weg naar Kerst diverse kerstnummers zingt. Pianist Jaap Brackman begeleidt de groep met 45 sopranen, alten en tenoren bij iedere repetitie en natuurlijk bij de optredens in de drie verschillende kerken. Vrijdag 8 december in Uitgeest in de Onze Lieve Geboorte Kerk, aanvang 19.30 uur (deur open 19 uur). Zaterdag 9 december in Beverwijk in de Agathakerk, aanvang 19.30 uur (deur open 19 uur). Zondagmiddag 10 december in Castricum in de Pancratiuskerk, aanvang 15.30 uur (deur open 15 uur).

Meezingen


Het mooie aan Op weg naar Kerst is dat gasten kunnen luisteren én mee mogen zingen met het ‘sing-a-long’ gedeelte. Kom dus gezellig meezingen met bekende nummers als ‘Let it snow’ en ‘Winter Wonderland’. Het optreden duurt een uur en is divers met verrassende liederen als ‘Wachtend tot de Redder zal komen’, ‘I heard the bells on Christmas day’ en klassiekers als ‘Away in a Manger’.

Voor iedereen

Het gepassioneerd projectkoor brengt na negen repetities – en veel studeren en oefenen - drie keer Op weg naar Kerst ten gehore. Dirigente Marieke: “Het is mooi om te zien hoe je in een korte tijd een muzikaal optreden kunt neerzetten. We stellen ons open voor iedereen; om mee te zingen en natuurlijk om te komen kijken en luisteren. Ik vind het belangrijk dat iets cultureels en muzikaals gratis te bezoeken is en in de kerk is dat mogelijk. De toegang is gratis, na afloop vindt een deurcollecte plaats (zodat het project uit de kosten is). We hopen dus dat de drie verschillende kerken vol zitten bij Op weg naar Kerst. En natuurlijk dat iedereen in vroeg in december in een fijne kerstsfeer komt.”

Na afloop van Op weg naar Kerst vindt er deurcollecte plaats voor een vrijwillige bijdrage. Alle voorstellingen zijn rolstoeltoegankelijk.

Vrijdag 8 december in Uitgeest in de Onze Lieve Geboorte Kerk, aanvang 19.30 uur (deur open 19 uur).

Zaterdag 9 december in Beverwijk in de Agathakerk, aanvang 19.30 uur (deur open 19 uur).

Zondagmiddag 10 december in Castricum in de Pancratiuskerk, aanvang 15.30 uur (deur open 15 uur)