BEVERWIJK - Eind 2019 zal Radio Beverwijk wederom vier dagen live programma’s gaan maken vanuit Het Houten Huis. Net als vorig jaar zal de opbrengst van de actie worden geschonken aan de LINDA.foundation. Deze organisatie gebruikt het geld om gezinnen, die moeten leven van een minimum inkomen, een financieel steuntje in de rug te geven. Dit jaar zal Het Houten Huis op het Stationsplein worden neergezet.

Radio Beverwijk kijkt met trots terug op de eerste editie van Het Houten Huis, enkele maanden geleden. Van 19 tot en met 22 december 2018 werden speciale programma’s gemaakt met optredens en diverse acties, zoals een veiling en verzoekplaten tegen betaling. Het project leverde ruim 11.000 euro op en mag daarmee geslaagd worden genoemd. Hoewel het initiatief van Radio Beverwijk was gekoppeld aan het 25-jarig bestaan van de omroep, is inmiddels besloten om dit jaar opnieuw geld in te gaan zamelen voor de LINDA.foundation. Daarbij is ervoor gekozen om Het Houten Huis te verplaatsen naar het Stationsplein. Zowel vanuit de gemeente Beverwijk, waar een vergunning moest worden aangevraagd, als vanuit de Stichting Schaatsbaan Beverwijk, die in december ook actief is op het Stationsplein, is enthousiast gereageerd.

Het Stationsplein is de nieuwe evenementenlocatie van de gemeente Beverwijk. De schaatsbaan is inmiddels een vaste waarde geworden, eind dit jaar zal er weer volop geschaatst kunnen worden. Op geringe afstand daarvan zal van 19 tot en met 22 december ook Het Houten Huis zijn plek krijgen. Een samenwerking tussen de twee publiekstrekkers ligt voor de hand en biedt volop mogelijkheden. Radio Beverwijk zal dit keer niet alleen overdag, maar ook in de nachtelijke uren live gaan uitzenden vanuit de tijdelijke studio in Het Houten Huis. Hiervoor zal een groot aantal vrijwilligers actief zijn. Net als tijdens de vorige editie zullen er optredens plaatsvinden van artiesten en kunnen inwoners van Beverwijk zelf hun steentje bijdragen door acties op touw te zetten, waarvan de opbrengst aan Het Houten Huis wordt gedoneerd.

Contact met de Stichting Het Houten Huis Beverwijk is mogelijk door een e-mail naar hethoutenhuisbeverwijk@gmail.com te sturen.