IJMOND - ZorgMies regio IJmond heeft sinds kort een nieuw gezicht. De vestiging, die al ruim twee jaar deel uitmaakt van de licentieformule ZorgMies Nederland, staat nu onder leiding van Sandra Bout. Een nieuw gezicht maar wat blijft is ondersteuning van de mantelzorgers. Waardoor het leven voor iedereen leuker wordt. Dat is de missie waar Sandra Bout voor staat.


Wordt uw taak als mantelzorger wel eens teveel, staat u er als oudere alleen voor of voelt u zich wel eens overweldigd door uw rol als mantelzorger? Liefdevolle extra handen van ZorgMies IJmond kunnen u dan ontlasten. ZorgMies doet de dingen waar de reguliere thuiszorg vaak geen tijd voor heeft. Wij verlenen geen medische zorg, we bieden juist een aanvulling daarop. Denk dan aan gezelschap, boodschappen doen, samen buiten wandelen, begeleiding naar het ziekenhuis, koken, samen eten, een praatje. Het gaat om het persoonlijk contact.

Sandra vertelt over de start van haar ZorgMies-vestiging: “Persoonlijk contact met mensen en daadwerkelijk iets voor iemand kunnen betekenen, dat is waar ik mijn motivatie uit haal. Het belang van goede zorg en aandacht is voor mij geen abstract begrip. Ik ken het uit eigen ervaring. Zoals toen we met de familie op zoek waren naar aanvullende zorg, precies zoals ik die destijds zelf aan mijn schoonmoeder wilde geven. Ook de zorg die ik bood aan een dierbare vriend die leed aan ALS, met als doel tijd met hem door te brengen als ook de familie te ontzorgen, deed ik met liefde. Het kunnen bieden van echte tijd, oprechte aandacht en zorg op het moment dat het nodig is, is voor mij van onschatbare waarde. Zowel voor de persoon die de zorg nodig heeft als voor de mantelzorger kunnen wij als ZorgMies een helpende hand bieden.”

ZorgMies IJmond stelt zich ten doel dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. “Heel graag wil ik in deze regio zorgen voor mooie verbindingen tussen de mensen die wat extra zorg nodig hebben en de mensen die meer voor andere mensen willen betekenen. Wat mij vooral aanspreekt bij ZorgMies is dat niets onmogelijk is, kan niet bestaat niet. Ik zoek dan ook in mogelijkheden om mensen op allerlei manieren te ondersteunen, van jong tot oud. Heeft u een zorg- of hulpvraag of heb je zin om als ZorgMies in de regio IJmond aan de slag te gaan, ik hoor het graag”, aldus Sandra.

De perfecte match “Na een uitgebreid kennismakingsgesprek zoek ik naar de perfecte match tussen de cliënt en de ZorgMies (v/m). Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn, een gevoel van maatjes. De ZorgMiesen worden zorgvuldig door mij geselecteerd. Zij hebben levenservaring, zijn zorgzaam, inlevend en kunnen een goed gesprek voeren. Zo maakt ZorgMies het leven leuker!”

Kijk voor meer informatie op: www.zorgmies.nl, mail naar ijmond@zorgmies.nl of bel Sandra Bout via telefoonnummer: 06-24 52 62 11.