BEVERWIJK - Op 14 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Het zal de eerste editie zijn van VOLBLOEIERS.

Het gehele terrein wordt aangekleed in Italiaanse sferen, waardoor het voelt alsof je voor één dag even op vakantie bent. Bezoekers genieten van muziek, theater en dans. Het programma start met een openingsconcert van de beroemde zangeres Leoni Jansen.

Daarna barsten alle activiteiten in het park los. Er is een speciale theatrale route door het mooie park van de buitenplaats waarbij je korte scènes van dans, theater en muziek beleeft en kennismaakt met het landschappelijke park. Denk aan een verhaal in het decor van de buitenplaats, een violiste bij de vijver of dans tussen de perenbomen.

Bij de oranjerie is er klassieke muziek met harp en zang en kun je genieten van lekkere hapjes en drankjes in een fijne ambiance.

Bezoekers worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het programma, bijvoorbeeld door aan te schuiven bij een biologische wijnproeverij, een sing-a-long of een dans-workshop. Je kunt aanschuiven bij de Oploskoffie en lachen om mobiele acts. Het publiek eindigt gezamenlijk met live muziek van Fort van Verbeelding.

Volbloeiers is een programma van Karavaan, buitengewoon theater op locatie in samenwerking met Fonds Sluijterman van Loo en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Beverwijk.

Er is keuze uit een middag- of avondprogramma, meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via www.volbloeiers.nl