HEEMSKERK - De provincie Noord-Holland vernieuwt het asfalt op de N197 (Binnenduinrandweg/Rijk de Waalweg) vanaf de Rijksstraatweg in Heemskerk tot aan de Velserweg in Beverwijk.


Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de N197 in delen afgesloten van dinsdag 25 mei tot en met donderdag 3 juni 2021. Het verkeer wordt omgeleid tussen 20.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends. Overdag is de N197 bereikbaar.

De werkzaamheden worden in de avond en nacht uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. De nood-en hulpdiensten kunnen langs de werkzaamheden.

25 mei tot en met 27 mei
De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte van de Binnenduinrandweg (N197) tussen de Plesmanweg en de Zeestraat van dinsdag 25 mei 20.00 uur tot donderdagochtend 27 mei 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Plesmanweg, de Waranda en via de Zeestraat naar de Binnenduinrandweg (N197), en vice versa.

27 mei tot en met 29 mei
De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte van de Binnenduinrandweg (N197) tussen de Rijkstraatweg en de Zeestraat van donderdagavond 27 mei 20.00 uur tot zaterdagochtend 29 mei 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Rijksstraatweg, Alkmaarseweg, Wijk en Duinerweg, de Waranda en via de Zeestraat naar de Binnenduinrandweg (N197), en vice versa.

31 mei tot en met 3 juni
De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte van de Binnenduinrandweg/Rijk de Waalweg (N197) vanaf de Zeestraat tot aan de Velserweg (richting de Velsertunnel/A22) vanaf maandagavond 31 mei 20.00 uur tot en met donderdagochtend 3 juni 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Velserweg, Halve Maan, Wijckermolen, Spoorsingel, Laan der Nederlanden, Plesmanweg naar de Binnenduinrandweg (N197).

TataSteel is voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord.

Busroute
De bussen rijden tijdens de afsluiting van de Plesmanweg (27 tot en met 29 mei) tijdelijk over de Alkmaarseweg en Rijkstraatweg, de oude busroute. Dat kan voor omwonende enige (trillings)hinder met zich meebrengen.

Werkzaamheden
Het asfalt van de N197 is aan vervanging toe. De deklaag en de tussenlaag worden vervangen. De gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Meer informatie
Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.gebiedscontractmiddennoord.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).