BEVERWIJK - Natural Cosmetics Holland is wellicht bij u bekend door de productie voor hoogwaardige cosmetica merken zoals We Love The Planet, Lekker Company en Marcel’S Green Soap Company.Alles wat de huid verzorgt lekker laat ruiken, beschermt of reinigt, dat valt onder de norm cosmetisch product. In de fabriek in Beverwijk worden aan de lopende band natuurlijke cosmeticaproducten geproduceerd - van deodoranten tot crèmes -.

Mark Maas, Business Development Manager bij Natural Cosmetics Holland: “Sinds de oprichting van het bedrijf in 2018 is er een aanzienlijke groei te zien. Van een relatief kleine start up met veel ambities zijn wij inmiddels doorontwikkeld tot toonaangevend bedrijf in de industrie. Voor de ontwikkeling, productie en documentatie voor natuurlijke cosmeticaproducten zijn wij hét juiste adres.”

De productie van cosmeticaproducten dient te voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De vraag naar natuurlijke cosmeticaproducten is de laatste tijd enorm gegroeid. De vraag is zelfs zó toegenomen dat bij het productiebedrijf de behoefte naar uitbreiding steeds meer zijn intrede maakte. “Wij zijn een ontzettend ambitieus, jong en dynamisch bedrijf. Om onze groei bij te kunnen benen werd het noodzaak om een nieuw pand te vinden met de mogelijkheid om door te groeien. Een pand met meer ruimte voor de productie zodat deze sneller en voorspoediger kon verlopen dan voorheen” – aldus Mark Maas.

De oplossing bleek dichterbij te zijn dan verwacht; er kwam een pand beschikbaar in dezelfde straat als voorheen! Gooiland nummer 35: een groter pand wat kon worden aangepast naar de strenge kwaliteitseisen, wensen en behoeften van Natural Cosmetics Holland. Een pand met maar liefst 400 m2 voor de productie van natuurlijke cosmeticaproducten. Met deze extra ruimte kan er 7 x zoveel geproduceerd worden dan voorheen.

De verhuizing was qua timing perfect: Natural Cosmetics Holland is namelijk bezig met het implementeren van de GMP-certificering (ISO 22716) wat staat voor een goede manier van produceren. De strenge manier van werken, om aan dit certificaat te kunnen voldoen, kon op deze manier in het nieuwe pand meteen zijn intrede maken en het nieuwe ‘normaal’ worden.

Naast de kwaliteitseisen is duurzaamheid ontzettend belangrijk voor het ambitieuze productiebedrijf. De mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen (net zoals in het oude pand) is doorslaggevend geweest in de beslissing voor het nieuwe pand. Natural Cosmetics Holland gebruikt uitsluitend zonne-energie en draagt hiermee bij aan een beter milieu.