BEVERWIJK - Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 leest wethouder van den Berg op 31 januari om 08.30 uur voor op de basisschool de Zeester in Beverwijk. Voorlezen vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen.


Voor deze gelegenheid neemt wethouder van den Berg een voorleestas van Bibliotheek IJmond- Noord mee naar De Zeester. In de tas zit het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' en een vingerpopje waarmee kinderen zelf monsters kunnen vangen. Dit boek van schrijver Tjibbe Veldkamp gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen voor het naar bed gaan, en is door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen verkozen tot Prentenboek van het jaar.

De Zeester werkt nauw samen met de Bibliotheek IJmond-Noord in het project "De Bieb op school!" Naast dat ze de kinderen leren lezen, besteden ze veel aandacht aan het bevorderen van leesplezier.

Het Nationale Voorleesdagen 2022
Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot het leesplezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we in bibliotheek IJmond-Noord het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten op de website van de bibliotheek.