BEVERWIJK - Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober 2018. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Beverwijk

U wordt ontvangen in de educatieruimte van kinderboerderij de Baak, gelegen aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk. Hier wordt een korte film vertoont over lichthinder en de gevolgen daarvan. Daarna gaat u onder leiding van een gids op excursie door park Westerhout. Tijdens de excursie wordt van alles verteld over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt ongeveer 60 minuten en start om 19.00 uur of 20.15 uur. Er is plek voor 200 aanmeldingen, daarom vragen wij u zich vooraf in te schrijven via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nvdn. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar en ouder.

onder vermelding van uw naam, aantal deelnemers, voorkeur tijdstip en locatie. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar en ouder. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heemskerk
De excursie in Heemskerk start vanaf parkeerplaats Oudendijk. Vanaf hier wandelt u onder leiding van een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied terwijl meerdere experts u alles vertellen over het nachtleven van dieren en de sterrenwereld. Ook de effecten van lichthinder komen aan bod.

Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 90 minuten. Er is plek voor 400 aanmeldingen. Aanmelden kan binnenkort via www.pwn.nl. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar en ouder. Voor deze excursie is een duinkaart is verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats.