BEVERWIJK - Nog één weekend de kans om gratis de tentoonstelling De Gedekte tafel te zien. Unieke gelegenheid, nu de musea weer open mogen.

Waarom nog maar één weekend? Eigenlijk zou de tentoonstelling op 2 januari eindigen. Vanaf januari zouden we voor ruim een half jaar gesloten zijn vanwege een ingrijpende verbouwing.
Plannen die al ver voor corona in gang zijn gezet. We gaan het museum goed toegankelijk maken met een lift en een luie trap, we gaan het museum voorbereiden op een duurzame toekomst en ook het depot krijgt een belangrijke upgrade. Van allerlei kanten hoorden we van mensen dat ze nog erg graag wilden komen kijken. Omdat de verbouwing enige vertraging oploopt besloten we met de afbouw van de Gedekte Tafel te wachten tot de persconferentie van half januari.

Daar hoorden we dat er mogelijke verdere versoepelingen zouden zijn vanaf 25 januari. En ja hoera, we mogen weer open en kunnen we u een weekend, 29 en 30 januari tussen 14.00 en 17.00 uur, de gelegenheid geven om onze bijzondere tentoonstelling 'De Gedekte Tafel' te komen bewonderen en naar de tien bijzondere interviews te komen luisteren. En omdat het echt maar één weekend, is de toegang gratis. De tentoonstelling geeft een inkijkje in de eetcultuur door de eeuwen heen. Er zijn opstellingen van en informatie over objecten uit vervlogen eeuwen tot heden van de drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner.

Daarnaast van andere rustmomenten op de dag zoals het thee- en koffiedrinken, bijzondere gelegenheden zoals rouw, trouw en geboorte en er zijn kookboeken en bijzondere hulpmiddelen uit de keuken. De objecten komen uit de eigen collectie aangevuld met bruiklenen van particulieren. Mogen we u ook welkom heten? De inmiddels gebruikelijk regels gelden. Het coronatoegangsbewijs is verplicht.

Er mogen maximaal 14 personen tegelijk in het museum zijn, dus vol is vol. In verband met verwachte drukte is reserveren verstandig (heel gemakkelijk op www.museumkennemerland.nl).Wel kunt u altijd aan de balie vragen of er plaats is.