BEVERWIJK - Na bijna 10 maanden is museum Kennemerland feestelijk heropend. De ingrijpende verbouwing en herinrichting is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland.


Het museum Kennemerland, een streekmuseum gevestigd in het voormalige raadhuis van Wijk aan Zee en Duin, is een rijksmonument. Het museum heeft een uitgebreide vaste collectie maar verzorgt ook wisselende tentoonstellingen. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Midden-Kennemerland. In de tentoonstellingen zijn ook voorwerpen te zien die deel uitmaken van de collectie van het provinciaal archeologisch depot.

Heropening Museum Kennemerland

De afgelopen maanden is er veel veranderd in het museum. Toegankelijkheid, klimaat en duurzaamheid waren de uitgangspunten voor een verbouwing. In het hoofdgebouw is een lift geplaatst, zijn looproutes aangepast en is de informatievoorziening uitgebreid. Ook zijn er verduurzamingsmaatregelen getroffen: groot aantal isolatiemaatregelen en ledverlichting. Het museum heeft hiervoor een subsidie van € 100.000 ontvangen van de provincie Noord-Holland.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van museum Kennemerland