UITGEEST - Vrijdag 25 mei 2018 vond op het Uitgeestermeer de Techport SAILchallenge plaats. Bij deze wedstrijd namen meerdere teams van verschillende scholen uit de regio het tegen elkaar op in een zeilwedstrijd met micro magic boten. Dit zijn afstandbestuurbare zeilboten. Punten waren te verdienen in de categorieën speed, design, sponsoring, communicatie en de kampioensbeker.

Noémie Mathu, Joek Nooij, Petter van der Geest en Kick Groen van de Beverwijkse Montessorischool hebben wekenlang hard gewerkt aan de zeiltechniek en het ontwerp van de boten. In de boten is het logo van de school verwerkt in een ‘Aquassori boot’ genaamd Sofie en een ‘Ghostbuster Ecto-1 boot’ genaamd Roos.

De namen van de boten zijn het resultaat van de sponsoractie die de kinderen hadden verzonnen. Volgens een oud gebruik moeten boten namelijk een vrouwennaam hebben, want dat brengt geluk. Mensen konden voor 2 euro een vrouwennaam in een hoge hoed laten doen. Dit leverde 103 namen op. En als bij een loterij zijn er vervolgens 2 namen getrokken. Dat waren ‘Sofie’ en ‘Roos’. Alles werd gepresenteerd aan de jury.

Als team wonnen de kinderen de prijs voor beste communicatie. En Petter en Kick namen daarnaast de kampioensbeker èn de wisselbeker mee naar huis omdat zij totaal over alle categorieën de meeste punten hadden binnen gehaald.
Op de foto v.l.n.r. Noémie Mathu, Joek Nooij, Petter van der Geest en Kick Groen