BEVERWIJK - Meditatieleraar Tijn Touber (bekend van Happinez en Yoga Magazine) komt naar yogaschool Bhoora Beverwijk. Samen met zijn partner Binkie verzorgt Tijn Touber een avond met meditatie en muziek.


Tijn Touber maakt mediteren heel toegankelijk. Zijn motto is dat iedereen al verlicht is, maar dat de meeste mensen dat zijn vergeten. Ewout de Bruijn voegt eraan toe: ‘door de stilte in jezelf op te zoeken, kun je beter omgaan met de drukte van de huidige tijd’.

Meditatie is een uitnodiging om ‘uit het hoofd’ te komen. Niet door te stoppen met denken, maar wel door de aandacht te beperken tot bijvoorbeeld de ademhaling. Voortdurend piekeren of dingen niet los kunnen laten kunnen leiden tot een opgejaagd gevoel en stress. Even pauze nemen van die gedachten-stroom is dan prettig.

De muziek die tijdens de avond wordt gespeeld, is speciaal gecomponeerd voor de meditaties. Op de klanken van Tijn’s gitaar en de wereldinstrumenten van Binkie (handpan, fluit, chimes) worden de deelnemers uitgenodigd om de stilte in zichzelf te (her) ontdekken.

Het programma is geschikt voor iedereen. Mensen die geen meditatie-ervaring hebben kunnen deze opdoen op een toegankelijke en eigentijdse wijze.

Yogaschool Bhoora Beverwijk is opgericht door Ewout de Bruijn. Na 20 jaar verruilde hij zijn bestaan als radioverslaggever (o.a. NOS, NPO-radio 1 en NH Nieuws) voor dat van yogaleraar. In de yogaschool zijn lessen voor beginners en gevorderden. Regelmatig zijn er concerten en workshops.

Tijn Touber is schrijver, meditatieleraar, muzikant en oprichter van de band Lois Lane. Hij componeerde hits zoals ‘my best friend’ en de titelsong voor de film Amsterdamned. Touber verkocht meer dan 100.000 platen. Nu geeft hij lezingen, stilte-retraites en meditatieconcerten. Recent verscheen de nieuwe roman Time Bender.

Tijn Touber bij yogaschool Bhoora Beverwijk
Vrijdag 22 november 2019, aanvang 20:00 uur.
Toegang: € 35.- kaarten verkrijgbaar via www.yogaschoolbeverwijk.nl/
Telefoon & WhatsApp (0251) 343 045