WIJK AAN ZEE/IJMUIDEN - Revalidatiecentrum Heliomare heeft van medewerkers van Tata Steel een cheque ter waarde van EURO 10.130,30 ontvangen. Dit bedrag is door medewerkers van het staalbedrijf verzameld in het teken van Founder’s Day. Founder’s Day is een wereldwijd fenomeen binnen de Tata Group. Op de geboortedag van Tata-oprichter Jamsetji Nusserwanji Tata (1839 – 1904) zetten medewerkers van het bedrijf zich in voor een goed doel. Tata Steel koos voor Heliomare omdat het revalidatiecentrum dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert.

Namens Heliomare werd het geld in ontvangst genomen door leerling Tjez en Mariëlle Moll (Bovenschools Directeur Heliomare Onderwijs). Mariëlle Moll: “We zijn erg blij met deze actie van de medewerkers van Tata Steel. Met dit geld willen wij speeltoestellen voor onze leerlingen kopen. Spelen is namelijk belangrijk voor hen. Het ontspant én draagt bij aan de motorische ontwikkeling.’’ De speeltoestellen wil Heliomare aanschaffen voor de locatie in Heemskerk en de locatie in Heerhugowaard die na de meivakantie open gaat.

Tata Steel koos er voor Heliomare te steunen nadat mensen binnen het staalbedrijf hoorden van de wensen van Tjez. Hij vindt het jammer dat er bij Heliomare geen speciale toestellen voor kinderen met een rolstoel zijn. ,,We willen zo graag een schommel waar we samen op kunnen schommelen. Leerlingen die moeilijker lopen én leerlingen die goed kunnen lopen. Op Heliomare moet er toch een toestel zijn voor alle leerlingen?’’, liet Tjez weten. Voor Tata Steel Nederland waren de wens en het jubileum meer dan voldoende aanleiding de opbrengsten van Founder’s Day dit jaar naar Heliomare te laten gaan.

Als onderdeel van Founder's Day organiseerden Tata Steel-medewerkers onder meer workshops, werd erwtensoep verkocht en vonden een veiling en tombola plaats. In totaal werden organiseerden Tata Steel medewerkers 18 activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.