BEVERWIJK - De cursisten van de Masterklas Fotografie van Marcel Schilperoort & Hans van der Mast exposeren van 1 juni t/m 6 juli 2019 in ISOO, het fotografiecentrum voor de IJmond. De opening van de expositie is zaterdag 1 juni aanstaande van 16.00 – 18.00 uur.


Van september 2018 tot mei 2019 hebben 13 cursisten deze Masterklas gevolgd in Studio 30M , het cursuscentrum van Marcel en Hans. Na de start met een fotomoodboard, zijn de cursisten 8 maanden bezig geweest met hun eigen soort fotografie. Tijdens de cursus was er veel aandacht voor licht en lichtgebruik. Theoretische lessen werden gekoppeld aan praktijkavonden. Ook werden bezoeken gebracht aan diverse locaties en een museum. Zo werden in het Mauritshuis o.a. de zelfportretten van Rembrandt aandachtig bekeken.


De cursisten hebben zich toegelegd op diverse soorten fotografie. Een flink aantal wist al bij de start dat ze portretten wilden gaan maken, anderen zijn op zoek gegaan naar hun soort fotografie. Naast de portretten zijn er ook macro-, landschaps- en macrofoto’s te zien.


Het fotografiecentrum ISOO is gevestigd aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. De foto’s zijn tijdens de expositieperiode elke zaterdag te bekijken van 12.00 tot 16.00 uur.